Lamborghini Urus va fi construit la uzina VW din Slovacia

SUV-ul de lux Lamborghini Urus se va produce din 2017 la uzina VW din Slovacia.

SUV-ul de superlux Lamborghini Urus se va produce in uzina VW din Bratislava pe aceeasi linie de productie cu VW Touareg, Porsche Cayenne si cu viitorul SUV Bentley. Trebuie sa precizam ca la Bratislava se produc doar caroseriile acestor SUV-uri de lux. De exemplu, in cazul lui Cayenne, caroseria pleaca apoi spre Leipzig unde sunt montate trenul de rulare si interiorul.

Sursele din cadrul VW care dau stirea nu mentioneaza unde se va produce si asamblarea finala a lui Urus.

Urus se va baza pe noua platforma MLB, care va fi utilizata si pentru viitorul Cayenne si viitorul Bentley.

In grupul VW vor exista in viitor doar trei platforme:

–       MQB cu motorul amplasat transversal pentru modele de clasa compacta si medie inclusiv SUV-uri compacte dezvoltata de marca VW. Aceasta platform sta deja la baza multor modele de la VW, Seat, Skoda si Audi (VW Golf, Seat Leon, Audi A3, A3 sedan). Pe aceeasi platform vor urma noul VW Passat, VW Tiguan, Tiguan Coupe, Skoda Snowman.

–       MLB cu motorul amplasat longitudinal dezvoltata de marca Audi. Aceasta platform va fi utilizata pentru viitoarele generatii de SUV-uri, dar si pentru viitoarele A4, A6, A8, Q5.

–       Platforma sportiva dezvoltata de marca Porsche pentru modelele sport ale grupului VW care va fi foarte flexibila permitand amplasarea frontala, centrala sau in consola spate a motoarelor.

Decizia lui VW de a produce Urus vine pe fondul cresterii cererii de SUV-uri de lux din China, Rusia si tarile arabe.

Anul viitor, Maserati va lansa Levante pe baza noii platforme dezvoltate de Alfa Romeo, iar Rolls Royce este foarte aproape de a lua o decizie daca va intra sau nu in acest segment.

In pregatirea productiei pentru noile SUV-uri, VW a instalat cele mai mari prese ale grupului la uzina din Bratislava care sunt capabile sa produca panouri de caroserie din aluminiu si otel. VW va creste procentul de aluminiu in SUV-urile de lux pentru a reduce masa si consumul.

Urus este primul SUV Lamborghini de la LM 002 din anii 90. Productia lui s-a oprit in 1993 dupa ce Lamborghini nu a reusit sa impuna LM 002 ca vehicul militar.

 

 

Adaugă un comentariu