Land Rover vrea să producă viitorul Defender în Europa de Est

Actuala generație a lui Land Rover Defender se pregătește să iasă de pe linia de asamblare a uzinei din Solihull, Marea Britanie. Conform publicației Financial Times, englezii lucrează deja la viitoarea generație a modelului iconic, producția acestuia urmând să aibă loc într-o nouă facilitate din Europa de Est.

În prezent, Polonia și Ungaria se află pe lista scurtă a celor de la Jaguar Land Rover. În cazul în care britanicii vor alege Ungaria, există șanse majore ca uzina să fie amplastă la Gyor, același oraș în care Audi desfășoară operațiuni. În acest caz, britanicii vor benficia enorm din punct de vedere logistic.

Cât despre Polonia, sursele apropiate companiei nu au nicio informație cu privire la amplasarea facilității. Decizia de a deschide o nouă uzină vine ca urmare a perioadei bune pe Jaguar Land Rover o traversează. În 2014, britanicii au produs 460.000 de mașini, iar anul acesta, targetul stabilit este de 500.000. În viitorul apropiat, compania britanică vrea ca producția să ajungă la 2 milioane de vehicule anual.

Via | Financial Times

Adaugă un comentariu