Lexus CT 200h in forma finala

Lexus a prezentat ultimile detalii ale compactului full-hibrid CT 200h, primul de acest fel din segmentul premium.

Japonezii de la Lexus au dezvoltat special pentru acest model o noua platforma si s-au concentrat asupra dinamicii noului model. Astfel, caroserie lui CT 200h a fost rigidizata, iar suspensia are setari speciale. Noul CT 200h dispune in premiera de un sistem de amortizare a fortelor laterale, aspect care se traduce printr-un raspuns al masinii mai bun in curbe.

Sistemul hibrid propus de catre Lexus in cazul lui CT 200h este asemanator cu Synergy Drive de la Toyota Prius, dispune de un motor termic de 1,8 litri, care dezvolta 99 CP si un motor electric care ofera 82 CP si ofera trei moduri de lucru: Ev, Eco si Normal. Cele doua motoare pot functiona separat si furnizeaza impreuna o putere maxima de 136 CP. Transmisia este CVT.

Ca performante, CT 200h poate rula electric maxim 2 km, sau electric si termic in acelasi timp. Ca performante, noul CT 200h accelereaza pana la 100 km/h in 10,3 secunde si atinge o viteza maxima de 180 km/h in conditiile unui consum mediu comunicat de numai 3,8 l/100 km.

taguri
Adaugă un comentariu