MAE, atenţionare de călătorie: timpi mari de așteptare la punctul de frontieră Ruse

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să revină duminică, 18 august, în România, dinspre Bulgaria, Grecia sau Turcia că există premisele ca la punctul de frontieră Ruse să se creeze coloane mari de autoturisme şi autocare, fapt ce va duce la creşterea timpilor de aşteptare.

De asemenea, la solicitarea autorităţilor bulgare vamale, se recomandă ca turiştii români care aleg să revină în ţară prin Vama Ruse-Giurgiu să pregătească suma exactă pentru taxa de pod, şi anume 4 (patru) leva sau 2 (doi) euro, în acest mod putând fi scurtat considerabil timpul de aşteptare la procesarea şi eliberarea documentelor justificative tip chitanţe, facturi, bonuri fiscale.

Lipsa sau expirarea termenului de valabilitate a vignetei electronice BG pentru autovehiculele înmatriculate în România, la ieşirea către România, poate duce la blocarea unei artere de taxare pentru cel puţin 10-20 de minute, având în vedere că persoana contravenientă va trebui să achite taxa compensatorie şi să obţină documentele justificative.

MAE recomandă ca turiştii români să se asigure că au achitat taxa pentru vigneta electronică BG şi că aceasta este valabilă. Bulgaria a trecut la vinieta electronică. De unde o cumpărăm și cum se procedează.

Cetăţenii români pot folosi şi celelalte puncte de trecere a frontierei bulgaro-române, precum: Kardam – Negru Vodă, Durankulak – Vama Veche, Kainardja – Lipniţa, Dobromir – Krushari (ultimele două puncte cu orar de funcţionare 08:00-20:00, masa totală admisă a autovehiculelor de până la 3,5t), Silistra – Ostrov, Oryahovo – Bechet (ferry) – cu program de funcţionare 06:00 – 24:00, Nikopol – Turnu Măgurele (ferry) şi Svishtov – Zimnicea (ferry) – ultimele două puncte cu program de funcţionare 08:00-20:00.

Adaugă un comentariu