Mai multe ţări cer interzicerea vehiculelor diesel și pe benzină

Danemarca a cerut interzicerea, la nivel european, a vehiculelor diesel și pe benzină până în 2040, pentru a combate schimbările climatice.

Danemarca, susținută de alte 10 țări ale Uniunii Europene, a făcut propunerea în cadrul unei reuniuni a miniștrilor UE de mediu desfășurată la Luxemburg.

UE își propune să reducă emisiile de carbon cu 40% până în 2030, în timp ce Comisia Europeană intenționează să le reducă la zero până în 2050, pentru a ajuta la oprirea încălzirii globale.

“Trebuie să recunoaștem că suntem presați de timp”, a declarat ministrul danez al Climei și Energiei, Dan Jorgensen, după reuniune.

Acesta a spus că interzicerea autoturismelor diesel și pe benzină va determina Comisia să propună eliminarea treptată a vehiculelor cu combustibil fosil din bloc în următoarele două decenii.

Sursa: hotnews.ro

O astfel de iniţiativă au avut şi autoritățile din Spania anul trecut când au propus interzicerea vândărilor pentru maşinile cu motoare termice începând cu anul 2040. Interzicerea vânzării autoturismelor cu motoare cu ardere internă este doar una din măsurile propuse de iberici, care vor propune și alte proiecte în acest sens, fiind asemănătoare cu cele din Franța și Regatul Unit.

Adaugă un comentariu