Marca Dacia sărbătorește 50 de ani de existență. Cum a început povestea Dacia?

Dacia este de departe cel mai cunoscut produs românesc. Marca Dacia şi uzina de la Mioveni sărbătoresc în acest an o jumătate de secol de existență.

Povestea Dacia a început acum 50 de ani, în apropierea comunei Colibași acolo unde muncitorii derulau ultimele lucrări de amenajare ale Uzinei de Autoturisme Pitești.

Complexul industrial, construit în urma colaborării cu Renault, avea să înceapă în curând producția primelor automobile, marcând astfel nașterea uneia dintre cele mai cunoscute și îndrăgite mărci românești – Dacia.

Ultimele veşti despre starea lui Michael Schumacher. Îl vizitez în mod regulat’

Cine este ȘOFERUL CARE A INTRAT CU MAȘINA ÎN MARE! 

Istoria Dacia a fost cu urcușuri și coborâșuri. Marca a cunoscut etapa de creștere și de optimism a anilor ’70, a supraviețuit crizei economice din anii ’80 și a reușit să depășească dificultățile și climatul de incertitudine care au definit ultimul deceniu al secolului trecut.

În anul 1999, Dacia a fost preluată de Groupe Renault. Platforma de la Mioveni a cunoscut o dezvoltare spectaculoasă, iar cei peste 14 000 de angajați își desfășoară activitatea într-un mediu de lucru modern și competitiv.

De la 20 mai, DACĂ NU AI ASTA ÎN TALON, Poliția îți reține actele și numerele mașinii!

Șoferul unei firme de salubritate depășește pe contrasens cu girofarul pornit și atacă ceilalți șoferi cu bâta

Uzina de vehicule, cu o capacitate de producție de 350.000 de unitaţi pe an, Uzina Mecanica şi Şasiuri (cea mai mare turnătorie din ţară, motoare, cutii de viteze, șasiuri), centrul logistic de mare complexitate, cât și activitatea de inginerie de înalt nivel, asigură o contribuție importantă la economia județului Argeș și a României. Din 1999 și până astăzi, Dacia a vândut 5 milioane de vehicule. Vânzările Dacia s-au ridicat în 2017 la 655 235 unități.

Dacia

Adaugă un comentariu