Marca germană Borgward revine la viață după 50 de ani

După mai bine de 50 de ani de când a dispărut din peisajul automobilistic, defuncta marcă germană Borgward și-a anunțat intenția de a prezenta un nou model în cadrul Salonului Auto de la Geneva din acest an.

Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz, BMW sau Porsche sunt toate mărci sinonime cu excelența automobilistică a germanilor. Însă puțini sunt cei pentru care numele Borgward mai înseamnă ceva în acest domeniu. Și cu toate astea, acum mai bine de cinci decenii, sub acest brand erau produse mașini cu rezonanță puternică pentru industria germană, precum Isabella sau P100. Fondată de Carl F. W. Borgward în 1919, marca germană s-a remarcat și prin rezultatele din sporturile cu motor, unde a activat în anii `50 cu o serie de modele echipate cu motoare de 1,5 litri – acest propulsor fiind adoptat și de câteva echipe private  în Formula 2. Însă povestea Borgward s-a încheiat abrupt în 1961, când acesta și-a declarat falimentul.

Borgward (3)

Renașterea mărcii germane este tatonată de mai multă vreme. Borgward a avut o primă intenție de revenire în 2006, când și-a anunțat intenția de a lansa două noi modele. Condusă în prezent de Christian Borgward – nepotul celui care a fondat compania – și de partenerul său de afaceri Karlheinz L. Knoss, marca germană este pregătită să-și câștige din nou notorietatea într-o industrie în care conaționalii săi sunt cei care dictează standardele.

Borgward (2)

Până acum, Borgward a publicat doar un scurt material video care aduce un elogiu vechilor modele și surprinde câteva cadre din timpul participărilor în activitățile competiționale din acele vremuri. Rămâne de văzut cu ce ne va surprinde acesta la Salonul Auto de la Geneva, care își va deschide porțile pe 3 martie.

 Iată toate premierele programate pentru Salonul Auto de la Geneva 2015

Adaugă un comentariu