Cu sau fără acoperiș? Evoluția mașinilor decapotabile! | FOTO

Vara se apropie cu pași repezi și toată lumea și-ar dori o mașină decapotabilă. De-a lungul vremii mașinile decapotabile au evoluat considerabil și puțini sunt cei care știu că primele vehicule nu aveau acoperiș. Iată câteva modele fără acoperiș care au scris istorie:

1896 Ford Quadricycle

Au fost vremuri în care toate mașinile erau decapotabile. Primele vehicule apărute nu aveau geamuri, acoperiș și nici măcar… volan.

FordQuadricycle

1934 Peugeot 601 Eclipse

La jumătatea anilor 30′, francezii scoteau pe piață Peugeot 601 Eclipse, un automobil cu plafonul convertibil. Brusc, niciun pasager al acestei mașini nu se putea plânge că suferă de claustrofobie.

2

1950 Nash Rambler Convertible

Americanii, mari amatori de mașini decapotabile, au scris istorie cu modelul Nash Rambler Convertible. Era anul 1950 și moda cinematografelor în aer liber pusese stăpânire pe Statele Unite.

3

1961 Lincoln Continental

După ce modelele Lincoln Continental fabricate între 1958 și 1960 nu au avut succesul scontat, modelul Lincoln Continental din 1961 a ajuns pe mâna designerului Elwood Engel. Rezultatul? O decapotabilă spectaculoasă.

4

1982 Chrysler LeBaron

Chrysler LeBaron arată ca o decapotabilă clasică. Automobilul s-a bucurat de succes mai ales în orașele calde de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii.

doi

2013 Lincoln mkz

În urmă cu trei ani, Lincoln a demonstrat că se poate și cu acoperiș și fără. În același timp. Acoperișul panoramic al mașinii, format în totalitate din sticlă lasă lumina să intre. Cu atingerea unui singur buton, automobilul devine parțial decapotabil.

7

Sursă: popularmechanics.com

Adaugă un comentariu