Mazda MX-30 este ofertată în România la pachet cu o stație de încărcare Elvi EVBox, cadou de la ENGIE

Mazda România și ENGIE România au încheiat un parteneriat, la nivel național, pentru promovarea mobilității electrice.

Prin intermediul parteneriatului, ENGIE vine în întâmpinarea clienților Mazda care achiziționează, în următoarele 12 luni, un autoturism Mazda MX-30 din rețeaua parteneră de dealeri autorizați și le facilitează instalarea, la domiciliu sau în orice altă locație, a unei stații electrice de încărcare Elvi, produsă de EVBox, lider la nivel mondial în producția de stații de încărcare pentru mașini electrice

În primele trei luni ale anului 2021, România a înregistrat o creștere de 65% a achizițiilor de autoturisme electrice și full hybrid față de perioada similară a anului trecut, conform unui raport al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme (APIA). Conform aceluiași studiu, autoturismele electrificate, respectiv cele electrice (100% și hibride plug-in), precum și cele full hybrid (care dispun și de propulsie electrică fără încărcare din sursă externă), dețin, după primele 3 luni din 2021, o cotă de piață de 12,2%, care este de 2,2 ori mai mare decât cea pe care o aveau în perioada similară a anului trecut (5,5%). Această creștere survine în contextul în care piața auto a cunoscut o contracție importantă de 25%.

În aceste condiții, constructorul japonez Mazda, dorește să se impună pe piața din România cu primul său model 100% electric, Mazda MX-30, ofertându-l, prin rețeaua sa de dealeri autorizați, împreună cu o stației de încărcare Elvi EVBox de 22 kW, inclusă în preț. Grație parteneriatului încheiat cu Mazda România, ENGIE România va facilita instalarea, la domiciliul clientului sau în orice altă locație, a unei stații electrice de încărcare Elvi, produsă de EVBox, lider la nivel mondial în producția de stații de încărcare pentru mașini electrice.

Evi Box

Totodată, clienții ce au achiziționat o Mazda MX-30 pot obține și un abonament de servicii e-mobility, prin încheierea unui contract de furnizare de energie electrică din surse regenerabile cu ENGIE. În acest fel, clienții pot beneficia de asistentă tehnică din partea echipei ENGIE, acces la rețeaua e-charge cu peste 160 de puncte de încărcare la nivel național, încărcare gratuită pentru primii 3.000 de km și monitorizare online pentru încărcările realizate.

Nicolas Richard, Director General Adjunct Energy Supply & Solutions – ENGIE Romania, relevă: „Decarbonizarea transportului rutier este una din tendințele care se configurează din ce în ce mai pregnant nu doar la nivel european, ci și în România. De aceea, ne propunem să devenim partenerul de soluții de încărcare electrică pentru producători auto care, la rândul lor, au drept obiectiv să le ofere clienților lor produse integrate verzi. Suntem bucuroși că parteneriatul semnat cu Mazda constituie încă un pas în această direcție.’

„Dorim să le asigurăm clienților Mazda MX-30 toată infrastructura necesară pentru a se bucura și concentra asupra plăcerii de a conduce și sentimentului de comuniune cu mașina, atribute centrale Mazda. Astfel, am ales ENGIE ca partener și împreună le oferim posesorilor de Mazda MX-30 stații de încărcare Elvi de 22 kW în mod gratuit, pentru a le elimina grija încărcării autovehiculului atunci când se află acasă’, a adăugat Cristian Rigu, Country Manager Mazda România.

Adaugă un comentariu