A vrut să facă drift, dar și-a bătut joc de 94.000 de euro (VIDEO)

Driftul nu este chiar pentru oricine, iar asta ne demonstrează protagonistul clipului următor, care scapă de sub control un Mercedes-AMG C 63 S. Urmează imagini dureroase.

Citește și:

Acesta este cel mai scump drift din istorie (Video)

Ce riști din punct de vedere legal dacă faci drifturi pe zăpadă?

Există puține senzații mai plăcute decât cea de a putea controla o mașină aflată în derapaj. Driftul este un joc al fizicii și al fineții, în ciuda caracterului său brutal. Un joc pe care nu toți știe să-l joace, chiar dacă mașina pe care o au este renumită pentru abilitățile sale.

Un exemplu concret este protagonistul clipului de mai jos, un proprietar de Mercedes-AMG C 63 S care a ținut neapărat să iasă în evidență la o adunare de tip cars & coffee în Rotterdam, Olanda. Și a ieșit, chiar dacă poate nu în modul în care ar fi dorit.

La o intersecție, acesta a vrut să scoată fundul mașinii în exterior și fum din anvelope, așa că a forțat pedala de accelerație. Iar Mercedes-AMG C 63 S este foarte prompt cu astfel de solicitări: are un V8 cu 510 CP și 700 Nm și poate ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 4 secunde.

Din fericire, vine și cu sisteme de control al tracțiunii, pentru a nu lua prin surprindere șoferul, dacă acesta nu estimează corespunzător contextul. Desigur, acestea pot fi dezactivate, pentru ca cei care știu ce fac în spatele volanului să aibă parte de doze de distracție nestingherită.

Nu a fost cazul și aici. Însă super-sedanul german și-a făcut treaba până la capăt și, odată bușit în copac, a scos la înaintare airbag-urile, protejând pe cei din interior. Nimeni nu a suferit avarii serioase; nimeni, cu excepția acestui frumos sedan sport. Poate că șoferul ar trebui să ia lecții de conducere defensivă înainte să-și cumpere o nouă mașină.

Sigur, la acest nivel de putere ar fi fost indicat un curs de pilotaj, dar mergem din aproape în aproape aici până când șoferii vor înțelege că ai nevoie de instruire suplimentară față de ceea ce primești la școala de șoferi dacă vrei să ții sub control un asemenea vehicul în condiții deosebite.

Adaugă un comentariu