Mercedes-Benz Clasa B Electric Drive

Mercedes a prezentat la Salonul Auto de la New York versiunea electrica a Clasei B. Aceasta este propulsata de un motor electric de 100 kW care ii confera performante dinamice remarcabile: 0-100 km/h in mai putin de 10 secunde si o viteza maxima limitata electronic la 160 km/h. Tipic pentru un sistem de propulsie electric, cuplul maxim de 310 Nm este disponibil de la prima apasare a pedalei de acceleratie.

Mercedes nu dezvaluie capacitatea bateriilor Li-Ion, dar anunta o autonomie de pana la 200 km la o incarcare completa. O incarcare care sa asigure o autonomie de cca. 100 km dureaza doua ore la o priza electrica obisnuita. Amplasarea bateriilor sub podeaua masinii asigura o repartizare optima a maselor si un spatiu interior nealterat comparativ cu modelele de Clasa B cu motoare termice.

Un automobil electric nu trebuie sa renunte la confort, astfel ca Mercedes a finisat interiorl Clasei B Electric Drive asa cum o face in cazul oricaruia dintre modelele sale. Materiale de calitate si detalii premium sunt la ele acasa, in timp ce nivelul de dotari nu dezamageste. Modelul electric poate fi accesat si configurat prin internet, de pe PC sau telefonul mobil. Autonomia este marcata pe harta, la fel ca si punctele dee incarcare aflate pe traseu.

Adaugă un comentariu