Mercedes-Benz EQC – preţuri în România

Mercedes-Benz EQC este produs în fabrica Mercedes-Benz din Bremen și poate fi comandat în România. Alături de fabrica din Bremen, compania chino-germană Beijing Benz Automotive Co. Ltd. (BBAC) începe anul acesta producția EQC pentru piața locală din China.

Bateriile pentru producția EQC din Bremen sunt produse de Accumotive, subsidiară deținută în întregime de Daimler, la sediul din Kamenz (lângă Dresda). Bateriile sunt păstrate în apropierea liniei de producție și apoi sunt livrate la cerere, cu ajutorul unor sisteme de transport autonome.

La nivel global, compania va investi în total peste un miliard de Euro în producția de baterii, având în plan să dezvolte câte două fabrici în Kamenz / Saxonia și Stuttgart-Untertürkheim (Germania) și câte una în Sindelfingen (Germania), Beijing (China), Tuscaloosa (SUA), Jawor (Polonia) și Bangkok (Thailanda). Rețeaua mondială de producție de baterii pentru autovehiculele Mercedes-Benz Cars va cuprinde nouă fabrici pe trei continente.

Mercedes-Benz EQC are două motoare electrice asincrone și oferă tracțiune integrală. Sistemul oferă un total de 408 CP și 760 Nm, suficienți pentru o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5.1 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 180 km/h.

Acumulatorii lui Mercedes-Benz EQC au o capacitate de 80 kWh și sunt cu tehnologie Litiu-Ion. Folosind o priză CCS Combo de 110 kW, modelul poate fi încărcat de la 10 la 80% din capacitatea bateriei în doar 40 de minute. Timpul de încărcare la Wallbox sau la o stație publică (încărcare AC) este de 11 ore.

Mercedes-Benz EQC – preţuri în România

Mercedes-Benz EQC poate fi comandat pe piaţa locală cu preţuri care încep de la 75.922 de euro. Pentru un Mercedes-Benz EQC Edition 1886, preţul de pornire este de 85.585 euro cu TVA inclus.

Adaugă un comentariu