Mercedes-Benz GLA Coupe: Imagini randate cu viitorul crossover german – Proiecte secrete

Continuăm seria Proiectelor secrete cu viitorul Mercedes-Benz GLA Coupe. Dacă la Geneva ne-am delectat cu GLE Coupe, iar la Shanghai am făcut cunoștință cu un concept care prefigurează viitorul GLC Coupe, undeva în 2021, nemții vor să vină pe piață cu GLA Coupe.

Vorbim despre cel mai mic crossover din gama producătorului german, iar întârzierea aceasta se datorează faptului că actualul GLA are deja o formă de coupe. Zvonurile spun că viitoarea generație nu va mai fi atât de avangardistă și va miza mai mult pe spațiul interior.

Acesta va fi mai generos, mai ales la nivelul capului, accesul în mașină va fi mai facil, iar portbagajul mai spațios. Viitorul coupe va prelua liniile actualului GLA, dar într-un mod mai elegant, mai sportiv și cu un stil de design independent. Mercedes-Benz GLA Coupe va pune accent pe silueta arcuită, care va integra foarte fluent cel de-al treilea montant.

mercedes-benz gla coupe

În plus, această versiune va fi diferențiată prin faruri noi, cu lumina de zi diferită ca semnătură, însă nu va fi disponibilă și cu o versiune plug-in hybrid. Plafonul mai coborât nu este compatibil cu necesitatea de a ridica poziția de conducere cu circa 70-140 mm pentru a face loc acumulatorilor în podea.

Chiar și așa, Mercedes-Benz va propune până atunci mai multe evoluții ale cutiei cu dublu ambreiaj, pentru a limita frecările și a crește eficiența. De asemenea, noile modele vor trece la sistemul electric de 48 de volți (în locul celui de 12 volți) pentru a face față cerințelor tot mai ridicate de la bord, necesare pentru noile sisteme multimedia și de asistență, mai ales că noile modele sunt prevăzute să utilizeze o turbină cu acționare electrică. Cât despre GLA, putem spune că nu va fi oferit cu motoare cu trei cilindri, iar propulsorul turbo de 2,0 litri de la versiunea AMG va ajunge să dezvolte 408 CP. Opțional va fi oferit și un tren de rulare adaptiv pentru a permite șoferului să aleagă între sportivitate și confort, atunci când dorește.

Sursa foto | ©Larson

Adaugă un comentariu