Mercedesul tău ştie tot despre tine! Şi asta nu e prea bine

Mercedes-Benz GLB, Edition 1, Interieur Mercedes-Benz GLB, Edition 1, Interior

vezi galeria foto

Scandalurile prin care trece industria auto germană par să nu se mai termine. Taifunul declanşat de Dieselgate continuă să facă victime şi scoate la suprafaţă alte probleme. 


Mercedes-Benz a intrat în vizorul autorităţilor după ce s-a aflat că se folosește de senzorii de localizare instalați pe mașini pentru a recupera vehiculul în cazul în care proprietarii au plăți restante.

Citeşte şi

60.000 de unități Mercedes-Benz, rechemate în service. Software-ul lor ar putea frauda testele de emisii

Recall Mercedes-Benz în Europa pentru rezolvarea unor probleme legate de emisii

Sistemul de localizare este montat pe majoritatea automobilelor noi din Europa şi ar trebui folosit exclusiv pentru a găsi mașina în caz de accident. Dar compania germană a folosit sistemul pentru a reintra în posesia automobilelor deținute de șoferi din Marea Britanie care nu își mai permiteau să plătească. Acest fapt aduce după sine o serie probleme ce țin de confidențialitatea datelor.


Utilizarea dispozitivelor de urmărire a fost adusă prima oară în atenția publicului de ziarul britanic The Sun. Informațiile au declanșat o dezbatere aprinsă despre confidențialitate. Un fost ministru britanic, David Davis, a pus sub semnul întrebării utilizarea acestor sisteme de urmărire de către Mercedes-Benz și a cerut guvernului de la Londra să cerceteze problema.

Oficialii Mercedes-Benz au declarat că șoferii sunt de acord să fie monitorizați atunci când semnează acordul financiar de preluare a maşinilor. Conform companiei se va trece la acțiunea de recuperare a mașinii doar dacă condițiile contractului sunt încălcate de către clienți.


„Chiar dacă practicile Mercedes sunt legale din punct de vedere tehnic, există o problemă mai profundă legată de faptul că șoferii sunt din ce în ce mai supravegheați’, a declarat Christopher Weatherhead, liderul tehnologic pentru Privacy International, citat de cnn.com

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE