Recall Mercedes-Benz în Europa pentru rezolvarea unor probleme legate de emisii

Ministerul german al Transporturilor a solicitat, luni, grupului Daimler să recheme imediat la service un număr de 774.000 de automobile Mercedes din Europa, vehicule echipate cu dispozitive capabile să falsifice nivelul emisiilor poluante în timpul efectuării testelor de laborator.

Daimler, firma mamă care produce automobilele marca Mercedes, a fost scutită până acum de scandalul dieselgate provocat de compatriotul Volkswagen, însă în ultimele două săptămâni a intrat în vizorul autorităţilor germane.

Ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer, a precizat că un număr total de 774.000 de automobile Mercedes din Europa, în special van-urile Vito şi versiunile echipate cu motoare diesel ale modelele GLC 4×4 şi C-class sedan, sunt afectate de această rechemare la service.

Şeful de la Daimler, Dieter Zetsche, a fost convocat luni pentru discuţii cu Ministrul Transporturilor pe tema neregulilor identificate la vehiculele companiei. „Daimler a comunicat că aplicaţiile din programul software al controlului motorului pe care Guvernul le-a identificat ca fiind în neregulă vor fi eliminate în cel mai scurt timp posibil’, a subliniat Scheuer.

Sursa: digi24.ro

Adaugă un comentariu