Messi ar fi cumpărat cel mai scump Ferrari din lume

O mașină de colecție marca Ferrari a fost vândută cu 32 de milioane de euro în cadrul Salonului automobilelor clasice de la Paris. Cumpărătorul ar putea fi cel mai bun fotbalist din lume, Lionel Messi.

Conform cotidianului catalan Sport, societatea Proto Organization, al cărei proprietar, Alessandro Proto, a licitat pentru modelul Ferrari 335 Spider Scaglietti, din anul 1975, a confirmat faptul că Messi este cumpărătorul prețiosului “supercar” în valoare de 32 de milioane de euro.

Messi s-a duelat din nou cu Cristiano Ronaldo

Aceeași sursă precizează că portughezul Cristiano Ronaldo ar fi fost interesat de cel mai scump Ferrari din toate timpurile, dar argentinanul a câștigat.

Mașina marca Ferrari 335 Spider Scaglietti a fost condusă de-a lungul timpului de piloți legendari ca Stirling Moss, în Marele Premiu al Cubei din 1998. Licitația a pornit de la 20 de milioane de euro. Doar patru astfel de mașini au fost fabricate de către Ferrari.

Istoria mașinii

Exemplarul în cauză are o istorie extrem de interesantă. Acest Ferrari 335 Sport Scaglietti a concurat în cursa de 12 ore de la Sebring din 1957, a terminat pe locul doi în celebra cursă Mille Miglia și a fost primul vehicul de la Le Mans care a reușit să facă un tur de circuit cu o viteză medie de peste 200 km/h.

Mașina a fost achiziționată de arhitectul Robert N. Dusek în 1960, iar după 10 ani a trecut în posesia colecționarului Pierre Bardinon.

Adaugă un comentariu