Metamorfoza lui Alpine A110: acest artcar va fi expus la Art Paris 2023 în weekendul care vine, la Grand Palais Éphémère din Paris.

Belgianul Arne Quinze caută constant noi forme de exprimare pentru a adăuga dimensiuni încă neexplorate operei sale. Prin colaborarea cu Alpine, definită ca un „pas în viitor', artistul a dorit să exprime uniunea dintre natură și tehnologie și să dezvăluie spiritul și tehnologia mărcii din Dieppe, ca o îmbinare complexă de forțe naturale și organice.

Bazată pe ADN-ul Alpine de agilitate și caracter lightweight, sculptura Metamorphosis simbolizează materializarea unui viitor visat al automobilului: să plutească prin aer, fără roți, la fel de repede ca lumina. Prin integrarea fulgerelor în mișcare în piesă, artistul interpretează sentimentele de estompare și viteză existente în timpul unei curse, până când șoferul devine una cu mașina și tehnologia acesteia. Pentru Arne Quinze, când mașina este în mișcare, prinde viață și devine aproape ființă. Apare astfel o formă de armonie cu natura.

Structura din aluminiu cu iluminare LED care emană din caroseria Alpine, montată pe un podium plutitor pentru a levita, reprezintă o expresie de vis a tehnologiei care a făcut posibilă existența mașinii. Acesta ilustrează viteza luminii și toate oportunitățile de extindere ale lui Alpine A110, în timp ce absența roților simbolizează, pe lângă simbioza cu mediul și natura, desprinderea de limitele convenționalului.

Adaugă un comentariu

Articole similare