Michelin Visionary Concept: banala roată poate fi reinventată

În cadrul evenimentului Michelin Challenge Bibendum din acest an de la Montreal compania franceză a prezentat un concept revoluționar care poate prefigura un viitor interesant pentru una dintre cele mai importante invenții ale umanității: roata!

Michelin Visionary Concept reinventează la modul propiu banala roată: Visionary Concept preia elemente înâlnite în natură și nu are nevoie de aer pentru a asigura rularea. Michelin susține că are o durată de viață echivalentă cu cea a vehiculului la care se folosește și pentru realizarea Visionary Concept cu ajutorul unei imprimante 3D s-au folosit doar resurse biodegradabile.

Mai mult, Michelin Visionary Concept poate comunica cu mașina transmițând informații despre uzura suprafeței de rulare și alegerea modelului optim în funcție de terenul pe care se va deplasa mașina. Astfel dacă vrei să mergi pe un drum de munte și ai nevoie de o suprafață cu mai multă aderență pentru roata contectezi Visionary Concept la imprimantă și printezi exact modelul de care ai nevoie.

Michelin Visionary Concept este un exercițiu de imaginație interesant și poate revoluționa cu adevărat industria auto în viitor.

Adaugă un comentariu