Miliardarul care controlează Geely a cumpărat peste 9 procente din acțiunile grupului Daimler

Miliardarul chinez Li Shufu, care conduce grupul auto Zhejiang Geely Holding, a cumpărat 9,69 din acțiunile Daimler AG devenind cel mai mare investitor privat care deține participații la compania germană.

Li Shutu a plătit conform autonews.com 7,5 miliarde de euro pentru achiziția acțiunilor Daimler AG.

Geely solicitase inițial preluarea unei participaţii de 3-5% dacă Daimler va emite acţiuni noi cu discount. Grupul german a refuzat oferta, dar a informat Geely, care deţine şi producătorul auto suedez Volvo, că poate cumpăra acţiuni de pe piaţă.

Chinezii de la Geely, care deţin şi producătorul auto suedez Volvo, vor să obţină acces la tehnologia dezvoltată de Daimler pentru bateriile maşinilor electrice şi să înfiinţeze o societate mixtă în Wuhan (China) pentru a produce vehicule electrice, conform surselor.

În prezent, cei mai mari acţionari ai Daimler sunt Kuwait Investment Authority (6,8%) şi BlackRock (6%).

Recent, Hubertus Troska, şeful subsidiarei chineze a Daimler, a anunţat că firma germană intenţionează să investească în China cinci miliarde de yuani (755 milioane de dolari) pentru a produce vehicule electrice şi baterii pentru acestea, ca parte a eforturilor de a-şi ajuta brandurile Mercedes-Benz şi Smart să îndeplinească cerinţele mai dure ale autorităţilor de la Beijing privind vânzarea vehiculelor electrice.

Adaugă un comentariu