Mini Countryman primește un facelift subtil. Iată ce noutăți aduce

Cel mai mare MINI — SUV-ul Countryman — tocmai a trecut printr-un mic refreș de jumătate de viață. Iată ce dotări a primit între timp.

Citește și:

Îndrăzneț: așa ar arăta o Dacia 1300 dacă ar fi lansată în 2020

Mini a publicat primele imagini și informații cu versiunea facelift a lui Countryman, SUV-ul din gama producătorului britanic de mașinuțe cochete.

Începem cu exteriorul, care a primit retușuri subtile, dintre care cele mai evidente sunt în partea din față: admisia de sub grilă are acum formă trapezoidală, iar două mici fante verticale au apărut pe flancurile spoilerului față. Plus câteva accente de culoare ca să evidențieze modificările. Totodată, farurile și luminile de ceață sunt acum LED încă din standard, așa cum sunt și blocurile optice spate ce poartă semnătura Union Jack. La exterior, pachetul este completat de un set nou de jante.

La interior, Mini Countryman facelift poate fi comandat și cu un instrumentar digital cu diagonala de 5 inci (similar cu cel de pe noua generație a hatchback-ului Mini); ca dotări standard, Mini Countryman primește volanul sport îmbrăcat în piele. Iar beneficiile cartelei SIM — prezente în toate modelele BMW și MINI — sunt acum exploatate și mai mult prin Connected Media și Connected Navigation. O noutate pentru Mini Countryman este integrarea vocii asistentului vocal Alexa de la Amazon.

Sub capotă, Mini Countryman își păstrează toată gama de motorizări (trei motoare pe benzină, trei diesel, plus versiunea plug-in hybrid), cu mențiunea că toate se înscriu acum în norma de poluare Euro 6d, adică se bucură de cifre de emisii și consum. Iar transmisia Steptronic cu opt trepte este acum disponibilă ca dotare standard și pentru versiunile Cooper Countryman ALL4 și Cooper D Countryman ALL4.

Adaugă un comentariu