MINI împlinește 15 de ani de la relansarea sub stindardul BMW

Pe 26 aprilie 2001, primul MINI dezvoltat sub umbrela BMW Group ieșea pe linia de producție a uzinei din Oxford. De la relansarea brandului și până astăzi au fost produse 2,5 milioane de mașini în uzina britanică, vehicule care au ajuns în peste 110 de țări de pe mapamond.

În urmă cu 15 ani, primul exemplar al noii generații MINI era vopsit în culoarea Chili Red și avea un plafon și carcase pentru oglinzi albe.

Citește și: Cinci repere din istoria Mini

În primăvara anului 2000, BMW Group a luat decizia cu privire la soarta MINI. A urmat un proces de moderinzare încheiat în doar 13 luni, iar astfel MINI a reușit să aibă parte de un start în forță. Datele de producţie planificate iniţial au fost depăşite imediat şi o a doua variantă de caroseriei a intrat în gama de modele. Primele MINI Cabriolet au părăsit uzina din Oxford chiar înainte de primăvara lui 2004.

Citește și: MINI Clubman: Coolness level 100

Așa cum era normal, uzina din Oxford s-a dezvoltat masiv în toți acești ani. La început, numărul angajaților era de 2.400, iar în prezent, aceștia au ajuns la 4.500. Forţa de muncă asamblează aproximativ 1.000 de automobile pe zi, în trei schimburi, iar una din particularităţile locaţiei de producţie este gradul înalt de flexibilitate.

Adaugă un comentariu