Modificarea legislației rutiere vine cu o veste bună pentru bicicliști

Săptămâna trecută a fost adoptată o Hotărâre de Guvern care a modificat și completat Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Pe lista de modificări apar și câteva elemente care fac referire la bicicliști.

Astfel, distanța recomandată la depășirea unei bicicleta va fi de minimum 1,5 metri, față de o “distanță laterală suficientă”, cum era până acum.

În același act normativ apar și o serie de obligații pentru bicicliști.

“De asemenea, actul normativ se referă şi la o serie de obligaţii stabilite de Regulament pentru conducătorii de biciclete şi care au fost aduse în acord cu realităţile tehnice/tehnologice actuale. Astfel, de exemplu, echiparea bicicletei trebuie să se facă cu elemente sau dispozitive care să asigure vizibilitatea acesteia în trafic, în special pe timp de noapte, şi să nu se limiteze doar la cele de culoare portocalie fixate pe spiţele roţilor; se specifică distanţa laterală recomandată la depăşirea unei biciclete, de minimum 1,5 m, în loc de o “distanţă laterală suficientă”, se arată într-un comunicat de presă.

Via | Hotnews

Adaugă un comentariu