Modificări în Codul Rutier: apare suspendarea înmatriculării

Codul Rutier va impune suspendarea înmatriculării unui autovehicul, în anumite cazuri, potrivit Profit.ro

Noțiunea de suspendare a înmatriculării a fost introdusă în Codul Rutier vineri, prin aprobarea modificărilor prin ordonanță de către Guvern.

Astfel, suspendarea înmatriculării va putea fi interveni în două cazuri: dacă noul proprietar sau cumpărătorul unui autoevhicul nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului sau la expirarea sau anularea inspecției tehnice periodice a vehiculului.

Citește și

3 motive pentru care atacatorii folosesc camioane sau furgonete în atacurile teroriste

Cum i-a lăsat ARO 240 mască pe japonezi în anii 70

Ce avere are MARIAN GODINĂ. În 2017, MAȘINĂ și CASĂ NOUĂ!

Circulația pe drumurile publice a vehiculelor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării va fi interzisă, iar conducerea unui vehicul a cărui iînmatriculare este suspendataă va fi sancționată cu amendă de 9 la 20 de puncte. De asemenea, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia va fi reținută de către poliția rutieră dacă înmatricularea este suspendată, informează Profit.

Potrivit noilor reglementări, sintagma ‘defecțiuni tehnice’ ale vehiculului va fi înlocuită cu ‘deficiențe’, care vor fi clasificate în trei categorii de deficiențe, respectiv minore, majore și periculoase. Astfel, deficiențele minore nu vor fi sancționate, ci doar cele majore sau periculoase. Noile prevederi ar urma să intre în vigoare începând cu 20 mai 2018.

Cea mai tare explicație! De ce nu suportă CTP geamurile electrice la mașini

UIMITOR! Cum își bat joc românii de mașinile altora: „Situații incredibile pe care NU LE-AM CREZUT POSIBILE’

Ce mașini a condus Cristian Tudor Popescu și cum a ajuns la Săndica, după ce i-au furat Rechinul Șoselelor

Adaugă un comentariu