Nissan pregătește un nou crossover

În 2014, în cadrul Salonului Auto de la Sao Paulo, Nissan a prezentat conceptul Kicks. Crossoverul cu linii extrem de interesante a trezit interesul fanilor, iar asta credem că i-a determinat pe niponi să dea vestea cea mare. Anul acesta vom face cunoștință cu versiunea de serie a lui Nissan Kicks.

Modelul ar urma să fie unul global, însă pentru moment va fi disponibil doar în America Latină. Versiunea de serie se va numi tot Nissan Kicks și va fi produs la o fabrică din Brazilia alături de modelele March (Micra) și Versa. Uzina niponilor ar urma să primească o investiție de 192 de milioane de dolari și încă 600 de angajați pentru a da naștere viitorului Kicks.

2016 nissan kicks (3)

Pentru dezvoltarea liniilor de design ale lui Nissan Kicks Concept au colaborat centrele de design ale niponilor din America de Nord, America de Sud și Japonia. Conform oficialilor niponi, designul final va fi trasat de aceeași echipă.

Debutul noului Nissan Kicks va avea loc în lunile următoare, iar în showroom-uri ar urma să ajungă în a doua jumătate a anului.

“Nissan a inventat crossoverul în 2003, cu Murano. De atunci și până astăzi am reușit să ne dezvoltăm global în segment prin lansarea lui Juke, Qashqai și X-Trail. Nissan Kicks va contribui și el la acest succes și va aduce expertiza Nissan în și mai multe regiuni”, a declarat Carlos Ghosn, CEO-ul Nissan.

Adaugă un comentariu