Noua gamă MINI debutează în România cu un proiect de artă în showroomurile mărcii

Modelele MINI Hatch şi MINI Cabriolet au primit o actualizare importantă care amplifică imaginea pur britanică a modelelor şi aduce o serie de premiere importante.

Debutul noilor modele este marcat de un proiect de artă care va fi prezentat într-un turneu în showroomurile mărcii din Bucureşti, precum şi în cadrul centrelor BMW şi service MINI din Timişoara şi Cluj în perioada 6 iunie – 8 iulie. Artistul Amirou Diallo a răspuns provocării mărcii şi a creat patru picturi în ulei de mari dimensiuni, menite să ilustreze spiritul britanic al mărcii. Artistul a ales să reprezinte simboluri emblematice ale Marii Britanii: Regina Angliei, Beatles după o fotografie faimoasă pe Abbey Road, Union Jack suprapus pe modelul Mini şi o imagine cu Mini în acţiune într-o cursă de raliuri în anii 60.

Programul MINI Yours Customised ridică personalizarea specifică mărcii la un nivel cu totul nou. Acesta include produse retrofit al căror design poate fi creat chiar de către clienţi, care apoi sunt produse în conformitate cu aceste specificaţii individuale. Gama MINI Yours Customised include semnalizatoare laterale, benzi decorative pentru interiorul de pe partea pasagerului, finisaje cu LED pentru pragurile uşilor şi proiectoare LED pentru cu uşi. Produsele MINI Yours Customised pot fi selectate, concepute şi comandate printr-un magazin online special creat.

O revizuire detaliată a motoarelor oferite pentru noile MINI Hatch cu trei uşi, MINI Hatch cu cinci uşi şi MINI Cabriolet aduce beneficii în special pentru plăcerea condusului. De asemenea, aceasta duce la o reducere a consumului de combustibil şi a emisiilor CO2 cu până la cinci procente.

Motoarele pe benzină, cu trei cilindri, de la MINI One First şi MINI One îşi obţin puterea dintr-o capacitate de 1,5 litri. Aceasta vine cu o creştere a cuplului maxim cu 10 Nm, ajungând la 160 Nm, respectiv la 190 Nm. În plus, toate motoarele pe benzină sunt echipate cu injecţie directă pe benzină, cu o presiune maximă mărită de la 200 la 350 bar, şi lame ale turbocompresorului din material foarte rezistent la căldură. Injecţia directă common-rail de la motoarele diesel asigură o furnizare şi mai precisă a carburantului în camerele de combustie. În acest scop, presiunea maximă de injecţie a motoarelor cu trei cilindri de la MINI One D şi MINI Cooper D a fost mărită la 2.200 bari, în timp ce la propulsorul cu patru cilindri de la MINI Cooper SD este de până la 2.500 bari.

Ca alternativă la transmisia standard – manuală, cu şase trepte – este disponibilă opţional o transmisie Steptronic cu ambreiaj dublu, cu şapte trepte, pentru modelele MINI One, MINI Cooper, MINI Cooper S şi MINI Cooper D. MINI Cooper SD vine echipat standard cu transmisie Steptronic cu opt trepte.

Gama de culori ale caroseriei include trei variante noi: versiunile metalizate Emerald Grey, Starlight Blue şi Solaris Orange. Cu opţiunea Piano Black Exterior, contururile farurilor, stopurilor şi grilei radiatorului sunt finisate în negru lucios în loc de crom.

Farurile LED adaptive dispun acum de o funcţie automată antiorbire pentru faza lungă. Tehnologia Matrix asigură folosirea fazei lungi evitând orice efect de orbire pentru ceilalţi utilizatori ai drumului. Stopurile au, de asemenea, un design nou în combinaţie cu farurile LED şi farurile LED adaptive. Ca o referinţă clară la originea britanică a mărcii, blocurile optice spate, dispuse vertical, de la noile MINI Hatch cu trei uşi, respectiv cu cinci uşi şi MINI Cabriolet apar acum într-un design Union Jack.

Adaugă un comentariu