Debut românesc în cadru de gală pentru noua generație Range Rover. Gazda evenimentului: Țiriac Collection.

Referință a automobilelor 4×4 premium de-a lungul ultimilor 50 de ani, seria Range Rover a revenit recent în atenția publicului sub forma unei noi generații. Lansarea acesteia în România a avut loc pe 2 martie 2022, prilejuind un distins eveniment găzduit de Țiriac Collection. Ion Țiriac însuși a fost prezent.

Cu toate că stratul superior al genului 4×4, având un caracter luxos marcant, se aglomerează din ce în ce mai tare (vezi Bentley Bentayga și Rolls-Royce Cullinan), Range Rover reușește să se detașeze în contextul respectiv printr-o identitate clară. Rafinamentul pe care l-au promovat în ultimii ani designerii mărcii mizează fără rețineri pe integrarea sofisticării în forme minimaliste, lăsând deoparte opulența tipică.

Conform tradiției, aceste automobile sunt capabile să ofere escapade cât se poate de lăcute în natură. Din feircire, mai nou cei care le produc sunt preocupați și de existența naturii în care ar trebui să aibă loc excursiile menționate. Din motivul respective noua generație Range Rover este dotată cu grupuri motopropulsoare de tip mild-hybrid și plug-in hybrid, performante și mai puțin poluante. Un Range Rover dotat cu propulsie exclusiv electrică urmează să se adauge la ofertă în 2024. În prezent, varianta plug-in hybrid Extended Range poate să ofere autonomie în regim pur electric de până la 100 km.

Range Rover este disponibil în două versiuni de ampatament mulțumită flexibilității tehnologice pe care o oferă noul concept al platformei MLA-Flex (Modular Longitudinal Architecture). Expunând orientarea abordată de către departamentul de design al casei în cazul proiectului Range Rover, directorul Gerry McGovern (titlul său oficial este Chief Creative Officer Jaguar Land Rover), a declarat: „Noul Range Rover este un vehicul cu un caracter proeminent, de la ținuta impecabilă a exteriorului său și până la ambianța de sanctuar seren a cabinei sale. Materializat dintr-o perspectivă intellectual-creativă și cu dorință de perfectiune, Range Rover nu urmează tendințele modei. Definit de o filosofie stilistică avansată, îmbinată cu peste 50 de ani de evoluție, acesta este, pur și simplu cel mai dezirabil Range Rover creat vreodată.'

Adaugă un comentariu