Noul Citroen Berlingo – spirit proaspăt și practic

Noul Citroen Berlingo este consistent modificat estetic pentru a se alinia celor mai recente modele ale brandului. Cea de-a treia generație a modelului continuă povestea de succes care în cifre reprezintă peste 1.7 milioane de unităţi vândute.

Noul Citroen Berlingo o lungime de 4,40 m pentru versiunea M( 4.75 m versiunea XL), o lățime de 1,85 m şi o înălțime de 1,81 m (minimă fără bare transversale de plafon/ 1,84 m minimă cu bare transversale de plafon–în funcție de versiune). Volumul portbagajului este de  775 litri pentru versiunea M şi  1.050 litri versiunea XL.

Noul Citroen Berlingo – gamă largă de propulsoare

La capitolul motorizări pe benzină noul Citroen Berlingo poate fi comandat cu propulsoarele  PureTech 110 S&S BVM6 și PureTech 130 S&S EAT8.  Pentru cei care preferă motorizările diesel oferta este generoasă: BlueHDi 75 BVM5, BlueHDi 100 BVM5, BlueHDi 100 S&S BVM5, BlueHDi 130 S&S BVM6 sau EAT8.

Noul Citroën Berlingo poate fi echipat cu o cutie de viteze automată în 8 trepte.

Noul Citroen Berlingo – asistență la condus

Noul Citroen Berlingo poate fi echipat cu o gamă largă de sisteme de asistență la condus: Head-up Display color, Avertizare activă de părăsire involuntară a benzii de rulare, Avertizare atenție conducător, Coffee Break Alert, Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere și recomandări, Regulator de viteză adaptiv cu funcție STOP (pentru EAT 8), Sistem de supraveghere a unghiului mort, Active Safety Brake, Post Collision Safety Brake, Comutare Automată Lumini de Drum, Iluminat static în intersecție, Acces și Pornire Mâini Libere, Asistență la pornirea în rampă, Asistarea manevrelor de parcare laterală, Cameră video de marșarier cu Top Rear Vision, Controlul stabilității la remorcare, Frână de parcare electrică, Funcția Grip Control cu tehnologia Hill Assist Descent, Sistem de asistare la parcare.

Alte funcţii disponibile pentru noul model francez sunt cele de MirrorScreen cu Android Auto, Apple CarPlay și MirrorLink, Citroën Connect Nav
Citroën Connect Box cu Pachet SOS & Assistance şi încărcare wireless a smartphone-ului.

Noul Citroen Berlingo – aspecte practice

Noul Citroen Berlingo dispune de 28 spații de depozitare concepute pentru viața de zi cu zi, care oferă în total un volum de 186 l.  Noul Berlingo dispune, de asemenea, de două torpedouri: unul inferior (deschis sau închis în funcție de versiune) unde se pot depozita sticle cu capacitatea de 0,75 l și unul superior, unic, denumit și Top Box, devenit posibil prin deplasarea airbagului pasagerului către plafon (Airbag in Roof). Acest design permite degajarea unui spațiu închis de mari dimensiuni în partea superioară a planșei de bord, pe partea pasagerului. Compartimentul poate fi refrigerat (în funcție de versiune), include un port USB și o priză audio jack și poate găzdui cu ușurință un laptop de 15 inch.

Noul Citroen Berlingo se bazează pe platforma EMP2 în partea din față și pe platforma din spate a actualului Berlingo. Partea din față a platformei permite o mai bună manevrabilitate (direcție asistată, diametru de bracaj), optimizează masa și oferă acces la ultimele sisteme de asistare la conducere. Partea din spate a platformei este o îmbunătățire a platformei actuale pentru o sarcină utilă mai mare și pentru păstrarea lățimii caroseriei între arcurile roților.

Noul Citroen Berlingo – premiera la Geneva 2018

Noul Citroen Berlingova fi prezentat în premieră mondială la Salonul Internațional Auto de la Geneva și va fi fabricat la uzina PSA din Vigo (Spania). Vânzările încep cu al doilea semestru 2018, excepţie fiind versiunile PureTech 130 S&S EAT8 care vor fi disponibile începând cu a doua jumătate a anului 2019.

Adaugă un comentariu

Articole similare