Noul Citroën C4 Picasso: informatii si galerie foto

Citroen a prezentat primele imagini oficiale cu viitorul Citroen 4 Picasso, care va intra la comercializare incepand cu luna iunie a acestui an. Acesta pastreaza in linii mari imaginea conceptului Technospace, prezentat acum o luna la Geneva.

Realizat pe noua platforma modulara a grupului PSA (EMP2 – Efficient Modular Platform 2), noul C4 Picasso scade putin in dimensiuni fata de modelul anterior (-40 mm) dar aduce un amapatament marit la 2785 mm (+55 mm), care promite un interior generos. Citroen nu uita de spatiul pentru bagaje, care, cu un volum de 537 de litri, este unul dintre cele maimari din segment. In spate sunt trei scaune individuale, care pot fi ajustate longitudinal si care se pliaza in podea,

Noua platforma modulara incorporeaza elemente din aluminiu si otel ultra-rezistent, precum si o podea din materiale compozite, fiind mai uoara cu 70 kg decat in cazul modelului anterior. Per total, noul C4 Picasso este mai usor cu 140 kg fata de modelul pe care-l inlocuieste, la aceasta reducere contribuind dimensiunile mai mici, capota din aluminiu si hayounul din materiale compozite.

Cinci motorizari de 1,6 litri vor fi disponibile la lansare (doua pe benzina si trei diesel), cu puteri care variaza intre 90 CP si 155 CP. Ulterior, la acestea se va adauga prima unitate diesel Euro 6 a grupului PSA, BlueHDI 150. Pe langa transimiile manuale cu cinci sau sase trepte, Citroen lanseaza o noua cutie de viteze robotizata cu sase trepte ETG6 (Efficient Tronic Gearbox). O cutie automata va fi, de asemenea, disponibila ulterior.

 

Adaugă un comentariu