Noul Land Rover Defender – debut spectaculos la Frankfurt

Noul Land Rover Defender a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Frankfurt. Noul model este caracterizat de companie drept “cel mai capabil și mai durabil Land Rover care a existat vreodată”!

Noua arhitectură D7x, sistem de infotainment Pivi Pro cu o interfață intuitivă plus actualizări Software-Over-The-Air, tehnologie Terrain Responsecu noul mod Wade, sarcină statică aplicată acoperișului de până la 300 kg: noul Defender poate fi un 4×4 interesant!

Noul Land Rover Defender – dimensiuni

Vom avea două versiuni: Defender 90 şi Defender 110.

Pentru Defender 90 avem următoarele dimensiuni: 4.323 mm lungime, 1.974 mm înălțime, 1.996 mm lățime şi 2.587 mm ampatament. Această versiune poate transporta 6 pasageri.

Defender 110 are următoarele date: 4.758 mm lungime, 1.967 înălțime, 1.996 mm lățime şi 3.022  mm ampatament. Acest model poate fi configurat pentru 5, 6 sau 5+2 locuri.

Unghiuri de atac 38 grade şi degajare – 40 grade. Garda la sol este de 291 mm, adâncimea maximă de trecere prin vad de 900 mm şi noul Defender poate tracta până la 3.500 de kilograme.

 

Noul Land Rover Defender – motorizări

Sunt disponibile două propulsoare pe benzină –  2,0 litri/300 Cp şi 3,0 litri/400 CP – şi o unitate diesel de 2,0 litri în variantele de putere cu 200 CP și 240 CP.  Toate motorizările pot fi cuplate doar cu o cutie automată cu opt rapoarte produsă de ZF. Unitatea pe benzină de 3 litri este disponibilă cu tehnologie mild hybrid.

Este primul model Land Rover care dispune de funcția Configurable Terrain Response, ce oferă șoferilor posibilitatea de a comuta între setări pentru a se adapta cu mai multa precizie la  condiții.

 

Noul Land Rover Defender – interior şi accesorii

La interior, designul habitaclului funcțional este marcat de elemente structurale și tehnologii noi, care includ noul sistem infotainment Pivi Pro de ultimă generație. Ecranul tactil de 10 inchi este intuitiv și ușor de utilizat, în timp ce designul său always-on garantează răspunsuri aproape instante. Pentru că noul Defender dispune de sistemul EVA 2.0 (Electronic Vehicle Architecture) prin tehnologia Software-Over-The-Air poate primi actualizări de la distanță.

Gama Defender cuprinde echiparile S, SE, HSE, First Edition și vârful de gamă Defender X. Defender este cel mai personalizabil model Land Rover de până acum, datorită celor patru Pachete de Accesorii distincte. Fiecare dintre pachetele Explorer, Adventure, Country și Urban îi oferă modelului un caracter distinct, care să ajute proprietarii să profite din plin de el. Echiparea First Edition, care dispune de specificații unice, va fi disponibilă pe durata primului an de producție.

Noul Land Rover Defender – preţ

Lista de comenzi este deschisă: pentru un Defender 90 preţurile încep de la 53.200 euro cu TVA şi de la 59.000 euro cu TVA pentru Defender 110.

Adaugă un comentariu