Noul Mercedes-Benz Clasa X aduce luxul în segmentul pick-up

Noul Mercedes-Benz Clasa X a fost prezentat în cadrul unui eveniment care a avut loc în Africa de Sud. Abordarea de către Mercedes-Benz a segmentului pick-up a împărţit deja fanii mărcii în tabere: cei mai purişti n-ar fi vrut să vadă o astfel de maşină în gama producătorului german, iar cealaltă tabară susţine că acest pas trebuia făcut mai demult.

Indiferent de unde privim noul Mercedes-Benz Clasa X trebuie să admitem din start că firma din Stuttgart este o autoritate în materie de 4×4. Nu sunt mulţi producători care se pot lăuda cu un rival pentru Mercedes-Benz Clasa G spre exemplu. Din această perspectivă aparaţia unui pick-up în oferta Mercedes-Benz este absolut plauzibilă şi explicabilă economic.

Noul Mercedes-Benz Clasa X – dimensiuni

 

Noul Mercedes-Benz Clasa X are o lungime de 5340 mm, o lăţime de 1920 mm, o înălţime de 1819 mm şi un ampatament de 3150 mm. Bena are o lungime de 1587 mm, lăţime de 1560 mm şi o înălţime de 474 mm. În noul Mercedes-Benz Clasa X se pot încărca maxim 1042 kg şi poate tracta în funcţie de motorizare greutăţi cuprinse între 1650 şi 3500 kg.

Pentru comparaţie o Toyota Hilux cu dubla cabină are o lungime de 5330 mm, un Nissan Navara 5222 mm şi Ford Ranger 5359 mm. Constatăm astfel că noul Mercedes-Benz Clasa X intră în luptă directă cu aceste modele pentru că şi preţul de vânzare se află tot în această zonă pentru varianta de bază.

Noul Mercedes-Benz Clasa X – motorizări

 

Noul Mercedes-Benz Clasa X va fi propus la debutul comercial cu două motorizări diesel şi un propulsor pe benzină. În cursul anului 2018 noul pick-up de la Mercedes va primi şi un motor diesel V6 de 258 CP/550 Nm  pentru versiunea X 350 D care mai este folosit şi pe alte modele ale grupului german cu transmisia 7G-TRONIC PLUS (opțională și la alte versiuni de motorizare).

Mercedes-Benz Clasa X 220D 2,3 litri 163 CP
Mercedes-Benz Clasa X 250D 2,3 litri 190 Cp
Mercedes-Benz Clasa X 200 2,0 litri 165 CP

Motorul pe benzină va fi disponibil doar pe anumite pieţe (nu va fi disponibil în România). Remarcăm şi aici o poziţionare spre Toyota Hilux care este propusă spre vânzare cu o motorizare 2.4L Diesel de 150 CP.

Noul Mercedes-Benz Clasa X – abilităţi 4×4

 

Noul Mercedes-Benz Clasa X are o gardă la sol de 20,2 cm şi va fi oferit cu 4WD în versiunile X 220 d 4MATIC şi X 250 d 4MATIC. Sistemul 4×4 poate fi activat în mers până la viteze de 100 km/h şi opţional se poate comanda funcția de blocare a diferențialului central.

Pentru drumuri uşoare se poate alege modul cu doar 2 roţi motrice, iar pentru un teren dificil se poate activa modul 4L (reductor).

Mercedes-Benz Clasa X 350 D cu motorul V6 va fi oferit cu sistemul 4×4 permanent cu un raport 40/60.

Noul Mercedes-Benz Clasa X – dotări

 

Pe lista dotărilor disponibile pentru noul Mercedes-Benz Clasa X găsim un sistem multimedia cu un display de 8.4 inchi care dispune de caracteristici de intercaţiune împrumutate de la Clasa V. Pe partea de sunet sunt disponibile sistemele Audio 20 USB şi Audio 20 CD, la navigaţie găsim în ofertă hărţi de la Garmin şi pick-up-ul german poate fi configurat Şi cu ajutorul smartphone-ului.

Vor fi disponibile trei linii de design şi echipamente pentru noul Mercedes-Benz Clasa X: varianta de bază Pure, urmată de Progressive şi echiparea de top Power unde pot fi alese şi jante pe 19 inchi.

La capitolul siguranţă sunt disponibile funcţiile Active Brake Assist, Lane Keeping Assist, Traffic Sign Assist și Trailer Stability Assist.

Noul Mercedes-Benz Clasa X – preţ

 

Noul Mercedes-Benz Clasa X va fi propus cu un preţ pentru varianta de bază de 37.294 Euro în Germania. Pe piaţa europeană vânzările vor demara în luna noiembrie a acestui an. Pentru că am tot amintit de Toyota Hilux menţionăm că are un preţ pe piaţa locală care începe de la 34.014 euro pentru varianta de bază.

 

Vezi în clip cum arată noul Mercedes-Benz Clasa X

Adaugă un comentariu