Noul Nissan Leaf va avea o autonomie de 378 km

Noul Nissan Leaf va avea o autonomie de 378 km și va aduce o serie de inovații importante la capitolul sistemelor de asistență pentru șofer.

Nissan Leaf are un motor electric care dezvoltă 150 CP și 320 NM.  Acesta este alimentat de o baterie li-ion de 40kWh care poate asigura o autonomie de 378 km.  Timpul normal de încărcare este de 16 ore (3kW) sau 8 ore(6kW). Nissan Leaf dispune și de funcție de încărcare rapidă a bateriei care poate oferi 80 de procente în 40 minute.

Motorul electric folosit pe prima generație Nissan Leaf  asigura o autonomie de peste 160 km.

Nissan Leaf dispune de funcția ProPILOT care asistă șoferul la conducerea pe drumurile de mare viteză. Una dintre cele mai importante funcții implementate de Nissan pe noul model este ProPILOT Park care asigură parcarea mașinii total autonom. O altă inovație adusă de constructorul nipon o reprezintă e-Pedal: șoferul va folosi o singură pedală pentru accelerare, frânare și oprire. Totuși, noul Nissan Leaf va avea și pedala de frână convențională care va putea fi folosită în situațiile de urgență.

Noul Nissan LEAF va fi disponibil la comercializare în Romania ca şi în restul Europei în primăvara anului 2018. Ulterior lansării comerciale Nissan a anunțat că va oferi Leaf și cu o versiune superioară de putere și autonomie.

Adaugă un comentariu