Noul Opel Astra va avea un nou motor turbo de 1,4 litri

Programată să debuteze în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, Opel Astra K va introduce și o nouă generație de motoare turbo pe benzină, cu cilindreea de 1,4 litri, disponibile în două versiuni de putere, de 125 și 150 CP.

Motor turbo 1.4 Astra (1)

Bazat pe aceeași tehnologie folosită și pentru dezvoltarea motorului turbo de 1,0 litri oferit pentru Opel Corsa și Opel ADAM ROCKS, noua unitate 1.4 ECOTEC Direct Injection Turbo va avea un bloc din aluminiu și va fi alimentată de un sistem de injecție directă. Cele două propulsoare fac parte din familia de cilindree mică a constructorului din Rüsselsheim și sunt doar un prim capitol din ofensiva puternică prin care vor fi lansate 17 noi motorizări între 2014 și 2018.

Cuplul maxim livrat de noul motor turbo de 1,4 litri este de 245 Nm pentru ambele versiuni de putere. Acesta este constant între 2000 și 3500 rpm, prefigurând un răspuns foarte bun de la turații joase și o elasticitate remarcabilă. Dotat cu start&stop, propulsorul Opel promite un consum mediu de 4,9 l/100 km și un nivel al emisiilor de carbon de 114 g/km – valorile fiind valabile pentru viitorul Opel Astra K.

Motor turbo 1.4 Astra (2)

O atenție deosebită a fost acordată tehnicilor de reducere a zgomotului și vibrațiilor. Prin urmare, blocul motor are o rezonanță scăzută iar galeria de evacuare dispune de o izolare fonică suplimentară.

Noul motor turbo de 1,4 litri va fi produs începând cu luna septembrie a acestui an la uzina Opel din Szentgotthárd, Ungaria.

Adaugă un comentariu