Noul Renault Arkana va fi disponibil de anul viitor pe piața europeană

Renault a anunțat că noul SUV coupe Arkana va fi disponibil de anul viitor și pe piața europeană. Noul model noul folosește platforma modulară a Alianței CMF-B, care a fost integrată și pe ultimele generații de Clio și Captur.

Arkana măsoară 4.568 mm în lungime, 1.571 mm în înălțime și are un ampatament de 2.720 mm. Portbagajul oferă un spațiu 513 litri (438 litri pentru versiunea E-TECH Hybrid). De asemenea, are o podea înaltă care poate fi coborâtă pentru a crește capacitatea de încărcare sau ridicată pentru a transporta bagaje mai grele. În această configurație, bancheta pasagerilor poate fi pliată 2/3-1/3 pentru a obține o podea plană. Va fi lansat în șapte culori ale caroseriei: Opaque White, Pearl White, Metal Black, Metallic Grey, Zanzibar Blue, Fire Red și Valencia Orange (exclusiv pentru versiunea R.S. Line). Este disponibil și un plafon negru opțional plus trei tipuri de jante de 17 și 18 inchi.

Noul Arkana dispune de o planșă de bord digitală, cu un ecran color de 4,2 inchi, 7 inchi sau 10,2 inchi (în funcție de versiuni) și  un ecran central de 7 inchi sau 9,3 inchi. Consola centrală oferă un spațiu generos de depozitare, are un sistem de încărcare wireless pentru smartphone-uri și posibilitate de depozitare laterală. De asemenea, dispune de o frână electrică de parcare automată, cu opțiunea de Auto hold, disponibilă de la primul nivel de echipare.

Noul Renault Arkana va fi disponibil de anul viitor pe piața europeană

Noul Arkana dispune de o gamă largă de sisteme de asistență pentru șofer. Printre acestea se numără sistemele de Asistență la deplasarea pe autostradă & Ambuteiaje (Highway & Traffic Jam Companion). Aceste sisteme avansate de asistență a șoferului sunt disponibile în trei versiuni – Deplasare, Parcare și Siguranță – și împreună formează sistemul Renault EASY DRIVE.

SUV-ul coupe francez va fi disponibil cu un motor aspirat TCe cu o capacitate cilindrică de 1,3 litri, în patru cilindri, cu injecție directă. Combinat cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj EDC, acesta va fi disponibil mai întâi în versiunea de 140 CP, apoi ca versiune de 160 CP. Noul Arkana are, de asemenea, o caracteristică unică, nouă, sub capotă, un motor TCe micro-hibrid cu o capacitate cilindrică de 1,3 litri, cu un sistem suplimentar de alternator-starter asociat cu o baterie Litiu-Ion de 12V aflată sub scaunul pasagerului. Pentru Arkana este disponibil și motorul E-TECH Hybrid de 140 CP. Acest sistem dispune de cel mai nou motor aspirat cu o capacitate cilindrică de 1,6 litri și în patru cilindri, proiectat de Alianță, care a fost adaptat tehnologiei hibride și dispune de un filtru de particule pentru a reduce noxele poluante, două motoare electrice și o transmisie multi-mod fără cutie de ambreiaj.

Noul Renault Arkana va fi disponibil de anul viitor pe piața europeană

La fel ca Renault Samsung Motors XM3, noul Renault Arkana va fi fabricat la uzina din Busan, Coreea de Sud, și va intra pe piață în prima jumătate a anului 2021.

Adaugă un comentariu