Noul Renault Zoe – informaţii şi fotografii oficiale

Renault Zoe este un model de referinţă în segmentul autoturismelor electrice. În cei şapte ani de când prima generaţie a fost prezentată la Salonul Auto de la Paris au fost vândute peste 150.00 de unităţi.

Noul Renault Zoe are argumente în plus faţă de generaţiile anterioare şi va fi cu siguranţă în topurile de vânzări pe această nişă. Un punct forte îl reprezintă noua baterie Z.E. 50 cu o capacitate de 52 kWh, care poate asigura o autonomie de  la 390 de kilometri WLTP.  Acumulatorul noului model se poate încărca acum până la 50 kW la bornele care oferă curent continuu (DC). Acest nou tip de încărcare este potrivit pentru călătorii lungi, în special pe autostrăzi. Noul ZOE este singurul vehicul electric accesibil de pe piață care asigură încărcare AC de până la 22 kW și DC până la 50 kW.

Noul Renault Zoe a primit şi un nou motor electric denumit R135.  Acesta are un cuplu de 245 Nm şi dezvoltă 135 CP. Poate realiza repriza de la 0 la 100 km / h în 10 secunde şi are o viteză maximă de 140 km / h. Rămâne în ofertă şi motorul R110 de 108 CP cuplat cu noua baterie.

Noul Renault Zoe  – e-shifter

Noul ZOE nu are  cutie de viteze sau ambreiaj datorită motorului său electric, dar păstrează încă un schimbător de viteze pentru a comuta între diferitele moduri de conducere sau pentru marșarier. Schimbătorul  mecanic este acum înlocuit cu un dispozitiv electronic denumit e-shifter.  Este oferit un nou mod de conducere, în care șoferul aproape nu are nevoie de utilizarea pedalei de frână.

Când B mode este activat, mașina decelerează  semnificativ mai repede, de îndată ce conducătorul auto eliberează pedala de accelerație. B mode facilitează condusul, mai ales în oraș sau în zone cu viteze reduse. La nivel tehnic, integrarea sa este însoțită de un nou sistem de frânare care îmbunătățește modul în care este percepută pedala de frână. În ceea ce privește D mode, acesta rămâne  util atunci când autovehiculul are o viteză constantă, de exemplu pe autostradă. Șoferul poate comuta între B mode și D mode printr-o simplă apăsare pe e-shifter.

Noul Renault Zoe – design nou şi faruri 100% LED pe întreaga gamă

Noul ZOE inaugurează o capotă sculptată cu linii care converg spre centrul zonei frontale.  Complet reproiectată, bara de protecție din față are proiectoarele de ceață evidențiate de un cadru cromat.  Subliniat cu o linie albastră, logo-ul Renault îmbracă centrul grilei şi ascunde priza de încărcare.

Farurile  sunt 100% LED pe întreaga gamă şi preiau identitatea luminoasă, în forma literei C, caracteristică noilor modele Renault.  Se pot alege nouă culori şi jante pe trei dimensiuni.

Noul Renault Zoe – nivelul de bază oferit cu un ecran de 10 inchi

Noul ZOE este oferit chiar de la nivelul de bază un ecran de 10 inchi.Afișajul include principalele mijloace de acționare și toți parametrii specifici conducerii electrice, începând cu eco-metru care încurajează conducerea ecologică. Pe versiunile echipate cu navigație, acesta afișează și indicațiile GPS. Clientul poate personaliza atmosfera de iluminare și organizarea diverselor informații de pe ecran. Skyline-ul și diferitele efecte de perspectivă ale afișajului creează o adâncime care ajută șoferul să se concentreze la drum.

Un ecran multimedia de 9,3 inchi extinde consola centrală şi oferă acces la toate serviciile legate de navigație sau divertisment. Acesta controlează setările principale ale vehiculului, de la diverse sisteme de asistență, la personalizarea culorilor afișajului pe ecranul tabloului de bord. Sistemul Renault EASY LINK propune funcții specifice vehiculelor electrice, cum ar fi afișarea în timp real a stațiilor de încărcare. De acum clienții pot conecta smartphone-ul și afișa aplicațiile prin intermediul Apple CarPlay și Android Auto.

Adaugă un comentariu