Noul SsangYong Rexton este disponibil pentru piaţa din România

Noul SsangYong Rexton este disponibil pentru piaţa din România. SUV-ul ajuns la cea de-a patra generaţie reprezintă vârful de lance al companiei din Coreea de Sud.

Noul SsangYong Rexton G4 este oferit pe piaţa locală cu un propulsor diesel de 2,2 litri care poate livra în funcţie de configuraţia maşinii un maxim de 187 CP. Astfel, noul Rexton echipat cu o cutie manuală în 6 trepte va oferi 181 CP şi un cuplu maxim de 400 Nm. În cazul cutiei automate cu 7 rapoarte de origine Mercedes-Benz noul SUV va avea un cuplu de 420 Nm şi 187 CP. Deşi se înregistrează diferenţe de putere rezultatele dinamice nu diferă foarte mult.

Noul SsangYong Rexton G4 poate fi comandat în versiunea de bază doar cu tracţiune spate, în timp ce alegerea sistemului 4WD nepermanent poate oferi mai multe moduri de rulare: doar RWD, 4WD cu reductor cuplat pentru teren dificil şi 4WD pentru suprafeţe umede.

SsangYong Rexton are o lungime de 4850 mm, o lăţime de 1960 mm şi o înălţime de 1825 mm. SUV-ul poate fi comandat şi cu 7 locuri, scaunele putând fi rabatate în mai multe moduri în funcţie de nevoile pentru transport.

Spațiul interior țintește către clasa premium dar poate fi folosit pentru mai multe tipuri de utilizare, în funcție de configurația habitaclului și de numărul de scaune. Tapițeria din piele Nappa este de cel mai înalt nivel, iar un sistem de memorare a poziției scaunului șoferului îi permit acestuia să urce sau să coboare mai ușor de la volan, păstrându-i configurate totodată toate reglajele de la poziția spătarului și până la cea a oglinzilor.

Noul SsangYong Rexton – șasiu  făcut din oțel de 1,5GPa

Noul SsangYong Rexton G4 are cele mai multe airbag-uri din segment. Nu mai puțin de nouă astfel de echipamente de siguranță sunt instalate în mașină, inclusiv pentru genunchii șoferului și pentru cei de pe al doilea rând de scaune.

De asemenea, folosește tehnologii moderne de siguranță inclusiv nou-dezvoltatul șasiu Quad Frame' realizat din oțeluri de înaltă rezistență pentru a asigura un nivel excelent de siguranță pentru pasageri. Cadrul Quad Frame este făcut din oțel de 1,5GPa, denumit și Giga Steel. Este pentru prima oară în lume când un vehicul primește o asemenea dotare contribuind decisiv atât la economisirea greutății dar fără compromisuri în sensul siguranței.

Sistemele avansate de asistență a șoferului (ADAS) includ sistemul autonom de frânare de urgență (AEBS), avertizor schimbare bandă de mers (LCA), trafic travers din spate (RCTA) și asistent de unghi mort (BSD) pentru a mări siguranța pasagerilor.

Sistemul de infotainement instalat pe Rexton G4 folosește un ecran de 9,2' ce permite conectivitate de top cu echipamentele mobile. Pe versiunile superioare se poate comanda şi sistemul 3D AVM (Around View Monitoring) care permite vizualizarea zonelor alăturate mașinii, ajutând mult șoferul atunci când trebuie să parcheze în spații mai înguste.

Pentru portbagaj există disponibilă opțiunea de deschidere asistată. Dacă șoferul are cheia la el și se află în spatele mașinii pentru mai mult de trei secunde, hayonul se deschide automat.

Noul SsangYong Rexton – preţuri în România

SsangYong Rexton G4 în versiunea cu 5 locuri, tracţiune spate şi echiparea Style are un preţ de pornire de 23.790 euro cu TVA inclus. Un SsangYong Rexton G4 în versiunea cu 5 locuri, tracţiune 4WD şi echiparea Premium poate fi comandat cu 32.990 euro TVA inlcus.

Adaugă un comentariu