O Tesla Model S fără șofer provoacă un accident din cauza funcției Summon

Funcțiile de conducere autonomă sunt din ce în ce mai aproape de a trece de aprobările necesare pentru a putea fi integrate în mașinile viitorului. Tot mai multe mașini oferă deja funcții de conducere semi-autonomă, precum Tesla Model S. Pe lângă Auto Pilot, aceasta beneficiază de aportul funcției Summon, care permite parcarea sau aducerea mașinii din parcare în mod automat, cu control dintr-o aplicație a telefonului mobil. Dar iată că există și probleme. 

 

Un proprietar de Model S din Utah și-a parcat mașina, dar la coborâre a activat, din greșeală, funcția Summon. După ce a intrat în locuință, mașina a încercat să se parcheze în linie cu alte mașini, dar ghinionul a făcut ca pe stradă să fie parcat un trailer cu materiale de construcție. Deoarece acesta este mai înalt, senzorii și radarul sistemului nu l-au putut detecta, astfel încât mașina a parcat sub acesta, oprindu-se doar după ce a lovit cu parbrizul de trailerul parcat.

Proprietarul a declarat că nu este normal să se întâmple așa ceva, însă poziția Tesla este că el e cel vinovat. Compania americană declară că sistemul Summon este încă în faza beta a dezvoltării și are instrucțiuni clare de funcționare, care specifică faptul că mașina trebuie supravegheată sau controlată prin aplicație pe toată durata pe care sistemul este activ.

 

VIDEO

Adaugă un comentariu