O zi la IAA Frankfurt: inima financiară a Europei trepidează în ritmul motoarelor

Salonul Auto de la Frankfurt se încadrează la categoria evenimentelor care nu pot fi ratate sub nicio formă dacă lucrezi în presa de specialitate, dacă faci afaceri în industria auto sau dacă eşti un împătimit al acestui fenomen.

Trebuie să ştii de la început că în acest an zilele de 14 şi 15 septembrie au fost alocate celor care vin la Salonul Auto de la Frankfurt pentru afaceri şi accesul pentru o zi costă 45 euro.  Între 16 şi 24 septembrie salonul este deschis pentru public şi se aplică mai multe tarife: în zilele lucrătoare costul unui bilet este de 12 euro, în timp ce în week-end poţi intra la IAA 2017 cu 14 euro. Se aplică diverse reduceri pentru elevi/studenţi şi dacă ajungi după ora trei după amiaza vei plăti 8 euro pe un bilet denumit Afternoon ticket.

Dacă ai reuşit să ajungi la Salonul Auto de la Frankfurt  te aşteaptă o zi foarte lungă. Pe mai mult de 200.000 metri pătraţi se află în jur de 1000 de expozanţi amplasaţi în 11 pavilioane.  Toate numele grele ale industriei auto sunt la Frankfurt şi, în funcţie de mărcile care te pasionează, ai nevoie de un plan bine pus la punct. Spre exemplu, în acest an Mercedes-Benz a ocupat o întreagă clădire în care se aflau majoritatea modelelor produse de companie expuse pe arie foarte mare şi care necesită un timp mai îndelungat pentru parcurgere. Ideal este să studiezi foarte bine harta IAA Frankfurt 2017 şi să identifici brand-urile auto care te pasionează şi să-ţi planifici timpul în funcţie de distanţă.

IAA Frankfurt – cât te costă mâncarea şi cadourile

În incinta Salonului Auto de la Frankfurt există foarte multe restaurante şi multe terase în care te poţi opri pentru o masă sau doar pentru un sandwich. Preţurile încep de la 1.5 euro pentru un covrig şi pot ajunge la 40-50 dacă alegi să mănânci la un restaurant cu pretenţii. Un suc costă 3.5 euro şi pentru o bere locală poţi să dai în jur de 5-6 euro. Dacă eşti fumător poţi găsi automate cu ţigări dar acestea nu pot fi cumpărate fără un card care să ateste vârsta şi pe care îl poţi găsi la alţi vânzători amplasaţi în apropiere.

Dacă vrei să cumperi ceva care să-ţi amintească de evenimentul de la Frankfurt ai la dispoziţie o gamă variată şi preţuri pentru toate buzunarele. O vedere cu oraşul costă 1 euro, o mini machetă auto 5 euro şi un tricou cu marca ta preferată se vinde cu cel puţin 20 de euro.

Dacă după o zi de stat la Salonul Auto de la Frankfurt nu te-a ajuns oboseala poţi să mergi în piaţa Ramerberg amplasată în centrul istoric al oraşului unde poţi să-ţi tragi sufletul la una dintre terase şi să admiri clădirile.  Dacă vrei să vezi oraşul de la înălţime poţi să mergi la Main Tower  şi de pe platforma de observare vei descoperi de ce se spune despre Frankfurt am Main că ar fi Manhattan-ul Europei. Dacă te mai ţine buzunarul poţi să încerci o escapadă la cumpărături pe arteră comercială Zeil.

Adaugă un comentariu