Ocuparea abuzivă a unui loc de parcare obţinut legal se va sancţiona cu amendă

Ocuparea unui loc de parcare public legal atribuit ar urma să fie sancţionată cu amenzi cuprinse intre 500 – 1.000 de lei, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi din 8 iunie a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Conflictele foarte dese care apar din cauza celor care parchează fără drept pe un loc de parcare închriat legal, mai ales în cazul parcărilor de reşedinţă, au nevoie de o rezolvare mai rapidă.

Acest proiect completează Strategia de parcare pe teritoriul Municipiului Bucuresti, vizând prevederile referitoare la parcajele publice.

În raportul de specialitate se arată că în prezent s-au înmulţit cazurile în care locurile de parcare publice legal atribuite sunt ocupate abuziv, împiedicându-i pe cei în drept să le folosească.

“Avand în vedere că dispoziţiile legale locale referitoare la organizarea, utilizarea şi exploatarea parcărilor publice nu stabilesc explicit ca fiind contraventie şi a putea fi sancţionată această faptă, este necesară completarea acestora în acest sens”, se arată în documentul menţionat.

Sursa: hotnews.ro

Adaugă un comentariu