Oficial: Audi Prologue piloted driving concept a debutat la CES 2015

Audi a prezentat conceptul Prologue în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Modelul care ar putea da naștere viitorului A9, a sosit și în versiunea autonomă în cadrul CES 2015.

La nivel exterior, lucrurile nu diferă de versiunea expus în Los Angeles, însă din punct de vedere tehnologic au apărut câteva îmbunătățiri substanțiale pentru ca șofatul autonom să fie posibil. Astfel, Audi Prologue piloted driving concept integrează scanere laser, camere video și o mulțime de senzori care să monitorizeze împrejurimile. Informațiile primite de la toate aceste module sunt transmise către unitatea de comandă care analizează și permite conducerea autonomă.

Citește și: Audi Prologue – Conceptul care prefigureaza viitoarea filozofie de design a marcii

Sub capotă, Audi Prologue piloted driving a primit o motorizare hibridă care integrează un propulsor V8 de 4,0 litri TFSI și o unitate electrică integrată în cutia de viteze automată cu opt rapoarte. În aceste condiții, puterea totală oferită este de 677 CP și 950 Nm. Astfel, accelerația 0 – 100 km/h are loc în 3,5 secunde, iar consumul de carburant se cifrează la 7,9 litri la 100 de kilometri.

Sursa | WCF

Adaugă un comentariu