OFICIAL: BMW Seria 1 in versiune cu trei usi

Singura compacta cu tractiune spate este acum disponibila si in versiune cu trei usi. Noutati absolute in gama Seria 1: model entry-level 114i si tractiune integrala xDrive pentru 120d si M135i.

Noul BMW Seria 1 cu trei uși are proporții puternice specifice mărcii. Extinderea caroseriei în lungime (+85 milimetri), ampatament (+30 milimetri), ecartament (față: + 51 milimetri, spate +72 milimetri) și lățime (+17 milimetri) în comparație cu modelul anterior, în timp ce înălțimea automobilului a rămas aceeași, creează imaginea unui model mai lat și mai aplecat spre șosea pentru o prezență puternic sportivă. Noul Seria 1 in 3 usi se remarcă prin capota alungită și zona habitaclului împinsă mult în spate pentru o prezență sportivă. Alte elemente care sunt definitorii pentru limbajul de design al mărcii sunt farurile de zi cu inele duble și iluminare LED, grila dublă a radiatorului, linia mediană puternic definită, Curba Hoffmeister a montantului C și stopurile în formă de L. Alături de proporții și capota lungă, o imagine sportivă este creată și prin ușile late cu geamuri fără ramă. 

Noul model vine cu o varietate mare de modele pe benzină și diesel echipate cu tehnologia BMW TwinPower Turbo. Noul entry-level  va fi BMW 114i cu o putere de 75 kW/102 CP. Disponibile pe piață la lansare vor fi: BMW 116i (100 kW/136 CP), BMW 125i (160 kW/218 CP), BMW 116d (85 kW/116 CP), BMW 118d (105 kW/143 CP) și BMW 125d (160 kW/218 CP) și BMW 116d EfficientDynamics Edition cu putere de 85 kW/116 CP, măsuri suplimentare de eficiență și nivel al emisiilor CO2 de 99 g/km în ciclul de testare EU.

Primul automobil BMW M Performance din istorie echipat cu propulsor pe benzină, noul BMW M135i va fi disponibil și în versiunea cu cinci uși. Va fi echipat cu un motor de 3,0 litri, pe benzină, cu șase cilindri dispuși în linie, ce dezvoltă 235 kW/320 CP. Noul model se distinge și printr-un șasiu îmbunătățit și elemente de caroserie optimizate aerodinamic, toate acestea specifice M.

Disponibile din noiembrie 2012 vor fi BMW 118i (125 kW/170 CP), BMW 120d (135 kW/184 CP), precum și sistemul inteligent de transmisie integrală BMW xDrive disponibil în premieră la BMW Seria 1 pentru modelele BMW M135i xDrive și BMW 120d xDrive. Simultan, sistemul BMW xDrive va fi disponibil și pentru versiunea cu cinci uși a gamei BMW Seria 1.

Toate variantele de motorizare sunt echipate standard cu transmisia manuală cu șase trepte optimizată. Ca opțiuni unice în segmentul compact se remarcă transmisia automată cu opt trepte, utilizare extinsă a tehnologiilor BMW EfficientDynamics care includ funcția Auto Start Stop în combinație cu transmisia manuală și cea automată, precum și mod ECO PRO, care poate fi activat în combinație cu funcția Driving Experience Control disponibilă standard.

Gama largă de sisteme de asistare a conducătorului și servicii de mobilitate de la BMW ConnectedDrive include o serie de echipamente, multe unice în segmentul compact: High-Beam Assistant (control automat al fazei lungi), Adaptive Headlights (faruri adaptive), Rear View Camera (cameră pentru mers înapoi), Lane Departure Warning (avertizare la părăsirea benzii) ce include Rear Collision Warning (avertizare la coliziune din spate), Parking Assistant (asistare la parcare), tempomat cu funcție de frânare, Speed Limit Info (informare cu privire la limita de viteză) cu No Passing Indicator (avertizare privind interdicția depășirii), o serie extinsă de aplicații cu acces la internet care include BMW Apps și BMW Line, integrare îmbunătățită a terminalelor smartphone și a playerelor muzicale, sistem de sunet Harman Kardon.

Debutul pe piața din România este așteptat pentru luna septembrie a acestui an. Prețul de pornire pentru noul BMW Seria 3, varianta cu trei uși, va fi de 18250 Euro fara TVA pentru BMW 114i.

Adaugă un comentariu