Oficial : Hennessey Venom F5 – Performanta dusa la rang de arta

Hennessey a publicat primele imagini si detalii oficiale cu viitorul Venom F5.

Conform americanilor, noul model a fost conceput pentru a bate recordul pentru cea mai rapida masina de productie din lume.

Viitorul Hennessey Venom F5 vine cu un design care ii ofera un coeficient aerodinamic mai mic de 0,4, iar difuzorul de aer si eleronul retractabil ofera o forta de apasare extrem de mare.

hennessey venom f5

Sub capota lui Hennessey Venom F5 va fi montata o versiune modificata a motorului twin-turbo V8 de 7,0 litri de pe Venom GT. Prin inlocuirea turbinelor cu unele mai mari si multumita imbunatatirii sistemului de recire si de admisie, inginerii Hennessey au reusit sa scoata din acest propulsor mai bine de 1.400 de cai putere.

Oficialii Henneseey se asteapta ca noul Venom F5 sa sprinteze de la 0 la 300 km/h in mai putin de 13,63 de secunde. Mai mult decat atat, resursele noului supercar american vor fi puse pe sosea cu ajutoul unei cutii de viteze cu un singur ambreiaj contralata prin intermediul padelelor.

Citeste si: Record mondial de viteza – peste 435 km/h intr-un Hennessey Venom GT

Conform Hennessey, viitorul Venom F5 va fi prezentat oficial in 2015, urmand ca primele livrari sa fie facute catre finalul lui 2016. Noul Venom F5 va fi produs in cel putin 30 de unitati si cu siguranta va putea fi achizitionatcu mai mult de 1,2 milioane de dolari, pretul actualului Venom GT.

Adaugă un comentariu