Oficial – RAR nu mai eliberează cărți de identitate pentru modelele VW aflate pe stocul dealerilor și afectate de scandalul Dieselgate

Registrul Auto Româna a anunțat că nu mai eliberează cărți de identitate pentru modelele noi Volkswagen aflate în stocul dealerilor. Bineînțeles, vorbim doar despre cele echipate cu motoarele afectate de scandalul Dieselgate.

„Cred că e nevoie de o protecție a consumatorilor, a cetăţenilor. În momentul în care autoritățile iau cunoștință de o astfel de situație, trebuie să reacționeze, până se constituie, eu ştiu, asociaţii de consumatori, până îşi iau avocaţi care să le apere interesele afectate în justiţie’, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Numărul de vehicule afectate de decizia RAR este unul mic, iar aceeași strategie a fost implementată și pe teritoriul Spaniei, Italiei, Elveției și Belgiei.

După cum deja știți, de la 1 septembrie 2015 toate vehiculele noi comercializate trebuie să respecte normele de poluare Euro 6. Aceste vehicule afectate de decizia RAR au ajuns în țară înainte de 1 septembrie, motiv pentru care puteau fi comercializate. Vă reamintim că modelele Grupului Volkswagen echipate cu motoare Euro 6 nu fac subiectul acestei probleme.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu