Orașul în care nimeni nu merge pe jos? Aici există mai multe mașini decât oameni!

Cine s-ar fi gândit că vor veni vremuile în care în anumite orașe vor fi mai multe mașini decât oameni? Acest lucru deja se întâmplă în Los Angeles, Statele Unite ale Americii, un oraș cu o populație de 3.960.000 de oameni.

Pe data de 31 decembrie 2014, existau în Los Angeles 7.423.446 de mașini înmatriculate. Conform datelor oficiale, dintre acestea 6.197.573 erau autoturisme, 1.066.409 camioane și 159.464 de motociclete, scrie laalmanac.com.

Potrivit statisticilor, în orașul Los Angeles există aproximativ o mașina și jumătate pe cap de locuitor. E drept, zona metropolitană a Los Angeles-ului ajunge la 12.8 milioane de locuitori, ceea ce face explicabil motivul pentru care sunt mai multe automobile decât locuitori în orașul de pe coasta vestică a Statelor Unite ale Americii.

Din pricina numărului mare de automobile, Los Angeles suferă de poluare a aerului sub forma de ceață și fum. Bazinul Los Angeles și San Fernando Valley sunt susceptibile inversiunii atmosferice, din pricina poluării emisă de mașini, avioane, locomotive sau vase.

Adaugă un comentariu