Noul TECHART GTstreet R. Extrem, unificat

Limitat la 87 de vehicule, noul TECHART GTstreet R este unicul supercar personalizat bazat pe modelierul 911 Turbo și 911 Turbo S din seria 992. De la prezentarea primei game GTstreet în 2001, conceptul de personalizare semnat de catre TECHART a câștigat recunoaștere la nivel mondial pentru simbioza sa fără egal între cele două lumi: adecvare pentru utilizarea zilnică și performanța fără compromisuri pe circuit.

Misiunea: de a face perfectul și mai bun. Maximul: mai ascuțit și mai emoțional, fără a compromite funcția și individualitatea. Experiența: Peste 30 de ani de dezvoltare. Know-how. Rezultatul: un icon supercar. Unic. Extrem de puternic.

De la introducerea primului model GTstreet, bazat pe Porsche 996 Turbo, în urmă cu douăzeci de ani, conceptul GTstreet a reprezentat simbioza supremă a performanțelor obtinute pe circuit și cea mai puternică exprimare a personalității, fără a trebui să se renunțe la confort. Un adevărat GT care îi captivează pe pasionații de performanță și oferă o experiență de condus incomparabilă.

“Din 1987, clienții TECHART din întreaga lume au la dispoziție o gamă aproape nelimitată de opțiuni pentru a-și personaliza și perfecționa vehiculele Porsche. Bazat pe anul fondării noastre, programul  GTstreet R va fi limitat la doar 87 de unități.” – Tobias Beyer, director general TECHART Automobildesign GmbH

Componentele ușoare și aerodinamica optimizată caracterizează exteriorul impresionant al modelului TECHART GTstreet R. Acesta are o aripă spate expresivă din fibră de carbon cu aspect GT, care este așezată deasupra părții din spate a autoturismului inspirat din curse, ca un omagiu adus deceniilor trecute. Un alt punct de atracție: noile discuri aerodinamice TECHART realizate din carbon.

În plus față de pachetul limitat GTstreet R – care constă într-un pachet aerodinamic, un sistem de evacuare sport TECHART și jante aliaj TECHART Formula VI – sunt disponibile și alte îmbunătățiri de performanță și de design interior pentru modelele 911 Turbo și 911 Turbo S. Toate componentele sunt dezvoltate și fabricate în conformitate cu înaltele cerinte de calitate TECHART. Kitul GTstreet R este disponibil de la 73.000 EUR plus TVA și poate fi comandat începând de astazi.

Un motor extrem de puternic. Putere dezlănțuită doar prin simpla apăsare a unui buton. Până la 588 kW (800 CP) lansează noul TECHART GTstreet R, cu un cuplu maxim impresionant de 950 NM și o viteză maximă de 350 km/h – stabilind noi standarde în segmentul său.

Adrenalină garantată – “Engineered in Germany”

Interiorul este rafinat cu fibra de carbon și un amestec de piele Alcantara®. Piele și țesături mostenite inspirate de materialele tradiționale din motorsport. Acestea subliniază standardele înalte de individualitate și sportivitate. Manufactura de interior TECHART nu lasă nicio dorință a clientului să ramana nerezolvata.

Promisiunea: un TECHART GTstreet R, făcut pe măsură pentru proprietarii de 911 Turbo dar și pentru fanii mașinilor sport. Va urma un pachet Clubsport opțional ce contine îmbunătățiri suplimentare pentru  utilizarea pe circuit. Aerokit spectaculos realizat din fibră de carbon cu aerodinamică îmbunătățită. Impreuna cu setul de jante aliaj rezultatul va fi unul extrem de spectaculos.

Forța de apăsare crescută pentru puntea spate, portantă redusă pentru puntea față: pachetul aerodinamic este unic dar totoadata extrem de ușor (realizat din fibră de carbon, cu un flux de aer optimizat în tunelul aerodinamic, ce asigură viteze mai mari în viraje și o manevrabilitate echilibrată).

În general, aerokit-ul generează o forță de apăsare de patru ori mai mare pe puntea spate și o portanță cu 45% mai mică pe puntea față la o viteză de 140 km/h, comparativ cu modelul de serie măsurat de TECHART. În plus, debitul de aer a fost crescut semnificativ pe toată suprafața datorită unor prize de aer mai mari.

Flux de aer optimizat: spoiler față cu diviziunea arborelui în formă de V prezintă o reinterpretare a limbajului de design tipic GTstreet. Gurile mari de aer asigură un flux de aer îmbunătățit către intercoolere. Componentele din fibră de carbon vopsită și în carbon vizibil, o inscripție TECHART modernă și o dungă accentuată caracterizează caracterul sportiv și ușor al părții frontale și totodata oferă proprietarilor de Turbo o mare varietate de opțiuni de personalizare. Aripioare laterale mari completează designul GT.

Fără compromisuri: noul capac frontal din fibră de carbon arată ADN-ul de curse inconfundabil. Cele două tendoane puternic modelate descriu aspectul tipic GTstreet. Ieșirile de aer din zona frontală a capotei din fibră de carbon subliniază, de asemenea, accentul funcțional al pachetului aerodinamic GTstreet R, deoarece aerul este aspirat din canalul central al spoilerului față.
Aripile ușoare izbitoare, în combinație cu extensiile pasajelor roților – ambele componente realizate din fibra carbon creează un aspect atletic. În comparație cu vehiculul de serie, gurile de aerisire ale pasajelor de roți nou proiectate asigură o ventilație suplimentară pentru sistemul de frânare.

Fusta laterală compusa din două piese, cu inserție din fibră de carbon și o aripioară accentuată, conectează vizual evazările aripilor față și spate, în timp ce prizele de aer laterale, de formă nouă, de pe aripile spate, subliniază caracterul ușor de motorsport.

Imaginea impresionantă din spate a modelului TECHART GTstreet R face să bată mai repede inimile pasionaților de curse. O aripă din fibră de carbon în designul emblematic GT, cu prize de aer laterale, se află deasupra părții dinamice din spate. Un spoiler de plafon direcționează aerul cu precizie către spoilerul spate și profilul său de aripă integrat. Acest lucru asigură o forță de apăsare optimă pe circuit în orice situație de conducere. Combinația dintre spoilerul spate cu prizele de aer laterale și grila nou conturată din fibra carbon a capacului portbagajului alimentează motorul puternic cu o cantitate suficientă de aer proaspăt.

Designul puternic al părții din spate, cu linii ascuțite și precise, amintește în mod clar de lumea curselor motorsport. O combinație de suprafețe de culori contrastante, precum și elemente și detalii accentuate ale spoilerului spate oferă opțiuni suplimentare de individualizare. Difuzorul clar pronunțat încadrează țevile de eșapament poziționate central ale sistemului de evacuare sport TECHART.

Sub capota motor, noul kit de stilizare a motorului TECHART din fibră de carbon ce contine emblema metalică pune în valoare compartimentul motorului. Performanțe de zi pentru circuit sunt de până la 588 kW (800 CP) și 950 NM.

Cu două îmbunătățiri impresionante ale performanțelor, TECHART GTstreet R întruchipează într-un mod unic accentul pentru performanță cu o adecvare maximă pentru viața de zi cu zi. Totul pentru experiențe de conducere de neuitat atat pe circuit cat și pe șosea.

Actualizarea de performanță TECHART TA092/T1.1 cu managementul TECHTRONIC propulseaza 911 Turbo S cu încă 44 kW (60 CP) ajungand la o puterea totală de 522 kW (710 CP). Cuplul maxim generează un plus de 100 de NM și astfel ca beneficiaza de un cuplu total de 900 de NM. Instalarea acestui powerkit se face doar de către un dealer autorizat TECHART, fără a interfera cu software-ul standard de management al motorului.

911 Turbo S este echipat pentru performanțe maxime cu cel mai puternic upgrade de putere TECHART TA092/T2.1 de până acum. Turbocompresoarele noi îmbunătățite, în combinație cu un update software rafinat pentru managementul motorului și unitatea de control a transmisiei, asigură performanțe maxime pe atat pe sosea cat si pe circuit. Până la 588 kW (800 CP) și 950 NM sunt disponibile la simpla apăsare a unui buton. Noua viteză maximă este de 350 km/h.

Efectul de piele de găină este inevitabil. Pentru peisajul sonor, sportiv și emoțional a fost dezvoltat un sistem de evacuare sport cu două țevi, confectionate si sudate manual. Datorită controlului supapelor, acesta acoperă o gamă largă de acustică între setarea supapelor deschise și închise. Sistemul de evacuare sport din oțel inoxidabil este inclus in pachetul GTstreet R.

În ceea ce privește dinamica de condus, TECHART oferă două opțiuni de upgrade ce contin arcuri de modificare garda la sol și arcuri elicoidale. Nivelul vehiculului este coborât cu 25 mm cu setul de arcuri sport și garantează o experiență de conducere mai sportivă în comparație cu 911 Turbo standard. Cu noul set de coilover, o coborâre este reglabilă în intervalul de la 15 mm la 25 mm. O suspensie performanta suplimentară va fi complet reglabilă și este dezvoltată în prezent cu viitorul pachet Clubsport.

Rotile beneficiaza de central locking iar jantele alese pentru acest parchet sunt cele TECHART modelul Formula VI Race forjate, cu discuri aerodinamice din efectuate din fibră de carbon.
Mai puțină rezistență a aerului, mai mult stil pentru curse: o noutate în portofoliul TECHART sunt discurile aerodinamice – dezvoltate special pentru roata forjată Formula VI Race – realizate în întregime din fibră de carbon. Segmentele încastrate, o bordură cu formă spre interior arată un upgrade spectaculos pentru designul roții Formula VI Race.

Discurile din carbon cu interior de spumă sunt semnificativ mai ușoare decât o componentă comparabilă din fibră de carbon integrală, datorită cantității reduse de rășină. Testul în tunelul aerodinamic confirmă, de asemenea, o rezistență mai mică la aer în comparație cu janta fără discuri aerodinamice. Discurile aero sunt montate pe janta forjată Formula VI Race cu șuruburi negre din oțel inoxidabil, calite la temperature inalte. Discurile aero sunt disponibile în fibră de carbon mată sau lucioasă și vopsite în culoarea dorită.

Dimensiunile au crescut odată cu pachetul aerodinamic larg GTstreet R și oferă o manevrabilitate mai bună cu o cale de rulare mai lată cu 30 mm pe puntea față. Jantele din aliaj ușor sunt disponibile în variantele de 20 și 21 de inch cu sistem de central locking, precum și în varianta proprie cu și fără discuri aerodinamice.

TECHART oferă clienților săi numeroase opțiuni de personalizare cu finisaje de vopsea în una sau două nuanțe și, la cerere, cu o suprafață strunjită lucioasă. Noile jante forjate TECHART Formula VI au anvelope de 265/35 ZR20 pe puntea față și 325/30 ZR21 pe puntea spate. TECHART recomandă anvelopele Michelin Pilot Sport Cup 2 pentru performanțe maxime în zilele de circuit și anvelopele Michelin Pilot Sport 4S pentru o experiență de condus impresionantă la un nivel de performanță ridicat, precum și pentru utilizarea ocazională pe circuit. Indiferent de sistemul de frânare instalat, TECHART poate personaliza, la cerere, culoarea etrierului de frână cu un strat de vopsea rezistent la temperaturi ridicate.

Individualitate nelimitată: Interior TECHART cu cele mai bune țesături, piele, Alcantara® și fibră de carbon. Fabrica de interioare TECHART continuă în mod consecvent caracterul sportiv al gamei GTstreet cu un pachet extins de fibra de carbon pentru interior.

La cererea clientului, TECHART poate moderniza interiorul în orice măsură cu materiale de înaltă calitate și o selecție largă de țesături și modele motorsport, precum și cu accente personale. Aceasta include, de exemplu, mai multe pachete de fibra carbon și echiparea completă cu Alcantara® pentru scaune, panourile ușilor, planșa de bord, praguri și pedale sport din aluminiu.
Un detaliu elegant este perforația din piele cu designul steagului în carouri de pe panourile ușilor și de pe planșa de bord, precum și numărul 87 de pe secțiunea centrală a scaunelor, evidențiat într-o culoare contrastantă, care indică limitarea pachetului TECHART GTstreet R.

În combinație cu o emblema numerotată, cu țevile și cusăturile decorative coordonate în funcție de culoarea din habitaclu, precum și cu o broderie fină GTstreet R în tetieră, interiorul devine astfel unicat.

O adevărată specialitate a maeștrilor tapițeri TECHART este volanul sport TECHART realizat manual. Volanul sport GTstreet R are un marker drept înainte de 5 mm într-o culoare contrastantă, în timp ce janta volanului este realizată dintr-un amestec de piele-Alcantara®.

Suporturile pentru mâini din fetele de usa sunt perforate cu designul steagului în carouri. Culoarea cusăturilor decorative și a șuruburilor, a comutatorului modului de conducere și a tuturor capacelor și părților din plastic ale volanului pot fi, de asemenea, alese individual.

Funcțiile standard ale volanului, cum ar fi cele multifuncționale, padelele de schimbare a vitezelor sau încălzirea volanului, sunt păstrate cu aspect original.
Viitorul pachet Clubsport include, de asemenea, opțiuni de interior, cum ar fi scaune performante și un roll bar pentru siguranță maximă pe circuite.

Pentru mai multe informații contactați:
Andrei Marton
tel: +40 (0)746 297 298

email: [email protected]

Adaugă un comentariu

Articole similare