(P) Toyota Auris – Încredere câștigată. Cu fiecare kilometru.

Noul Auris este automobilul pe care abia aștepți să îl conduci. Cu un design modern, confortabil și spațios, dotat cu cele mai noi tehnologii multimedia, dar și cu cele mai noi sisteme de siguranță, acesta inspiră încredere. O încredere care se aplifică cu fiecare kilometru parcurs la volanul Toyotei, în ambianța unică a interiorului său care va fi apreciată de întreaga familie. Singurul model din segmentul său care oferă atât propulsoare convenționale pe benzină și diesel, cât și unul de de tip hibrid integral, Auris este dinamic și totuși economic, garantând parcurgerea unor distanțe mari cu o singură alimentare – un argument în plus pentru a-l lua cu tine în concedii. 

Auris_10

Unică în segmentul compact, propulsia de tip hibrid integral unește aportul a două motoare – unul electric și unul alimentat cu benzină – pentru a obține performanțe foarte bune și totodată un consum de-a dreptul ireal. Astfel, deși puterea totală atinge 136 CP, Auris Hybrid are un consum mediu de numai 3,5 l/100. Mai mult, acest sistem de propulsie este capabil să ruleze complet electric pe distanțe scurte, într-o liniște deplină și fără a emite direct niciun gram de CO2.

Gama de motorizări „convenționale’ a fost revizuită recent cu un nou motor pe benzină de 1,2 litri, turbo, care dezvoltă 116 CP și 185 Nm. Acesta promite să propulseze compacta japoneză până la 100 km/h cu start de pe loc în 10,1 secunde, iar apoi până la o viteză maximă de 200 km/h, oferind performanțe foarte bune pentru utilizarea cotidiană.

Auris_19

Tot nou pentru Auris este și dieselul de 1,6 litri, care dezvoltă 112 CP și 270 Nm. Acesta se îmbină foarte bine cu platforma lui Auris, având o funcționare rafinată și lipsită de vibrații. În plus, trage cu convingere în toate cele șase trepte de viteză, fără a cere mai mult de 5,0 l/100 km.

Auris_16

Cu un stil îndrăzneț și dinamic care îți atrage atenția, Toyota Auris te primește în habitaclul său proiectat intuitiv și asamblat cu mare atenție folosind numai materiale de calitate superioară – totul pentru ca tu să beneficiezi de maximum de confort. Toate informațiile necesare în timpul condusului sunt afișate pe cele două ecrane de înaltă rezoluție: unul de 4,2 inchi integrat în instrumentarul de bord și încă unul de 7 inchi, plasat pe consola centrală. Acesta din urmă este parte a sistemului de infotainment Toyota Touch 2, care integrează funcțiile multimedia, sistemul de navigație, plus o analiză detaliată a parametrilor afișați de computerul de bord.

Auris_33

Siguranța este un capitol la care inginerii Toyota nu au făcut compromisuri. Începând cu farurile și blocurile optice posterioare cu tehnologie LED, care asigură o vizibilitate excelentă și continuând cu sistemul Toyota Safety Sense care este capabil să detecteze un impact frontal iminent, acționând sistemul de frânare în cazul în care cel de la volan nu reacționează în timp util, noul Auris face tot posibilul pentru a evita accidentele. Iar atunci când inevitabilul se produce, cele șapte airbaguri oferă o protecție optimă pentru ocupanți, performanţă confirmată și de cele cinci stele obținute în cadrul testelor EuroNCAP.

Auris_08

Adaugă un comentariu