(P) Unelte de care ai nevoie dacă ești pasionat de bricolaj!

Dintotdeauna au fost pasionat de tot ceea ce ține de bricolaj, iar acum, ai reușit să te muți la curte, unde ai posibilitatea de a-ți amenaja un spațiu doar al tău și pe care să-l folosești pentru acest hobby. Este perfect, dar înainte de toate trebuie să știi că este nevoie ca atelierul tău să fie dotat cu multe unelte de care ai nevoie. Nu contează dacă tu vei lucre cu lemnul, vei vopsi, folosi metalul sau lucra cu instalații electrice, există un minim de unelte necesar. Pentru a-ți fi mai ușor, avem și noi câteva recomandări pentru tine în acest sens.

Masa de lucru

Pare o glumă, nu? De fapt să știi că bancul de lucru are o importanță foarte mare în reușita proiectelor tale. De aceea, este bine să o alegi cu simț de răspundere și ținând cont de activitatea pe care urmează să o desfășori. Și, din fericire, nici nu te poți plânge că nu găsești ceea ce cauți, deoarece oferta de pe internet sau din magazinele clasice de bricolaj este una destul de generoasă, și pornește de bancurile de lucru simple și ajunge până la cele complexe, dotare cu riglă și raportoare sau bancuri de fixare. Sunt multe criteriile de care să ții cont atunci când îți faci alegerea, nu numai prețul, ci și măsurile de siguranță și materialul din care sunt confecționate bancurile de lucru. Dacă nu știi ce să alegi, poți discuta cu cei de la acele bricolaj magazine clasice sau de pe internet și ei îți vor oferi recomandările lor, în funcție de cerințele tale.

Nu te gândi că masa de lucru nu este chiar atât de importantă, mai ales dacă lucrările tale, cel puțin acum la început nu vor fi unele de mare amploare. Dimpotrivă, ai nevoie de un banc de lucru bun, care te ajută să lucrezi în deplină siguranță și să îți menții o poziție corectă a spatelui. Atunci când lucrezi ore în șir la un proiect, chiar ai nevoie ca aceste două condiții să fie îndeplinite.

Set de scule specifice

Aici totul ține de ce activități de bricolaj vei efectua. Ceea ce este cert este faptul că ai nevoie de un set de scule specifice, iar pe unele dintre ele le poți folosi chiar și când mai este nevoie de vreo reparație prin casă. Nu suntem în măsură să îți spunem care îți sunt necesare, deoarece tu știi cel mai bine, dar cele mai întâlnite, din experiența noastră sunt ciocanul și ruleta de măsurat, cumpăna, mai multe tipuri de șurubelnițe, clești, cuțite, foarfece speciale, pistol de lipit, aparat de sudură și multe altele. Este bine să te ai mereu la îndemână ceea ce ai nevoie, așa că aprovizionează-te din timp. Nimic nu este mai dificil ca întreruperea unui proiect din cauză că îți lipsește ceva. Pierzi timp valoros și uneori chiar și imaginația sau inspirația fac o pauză din acest motiv și astfel chiar te simți frustrat.

Organizator de scule

Chiar dacă ai acum spațiul tău, bârlogul tău masculin cum îți place să îi zici, asta nu înseamnă că totul din jur trebuie să fie alandala. Dimpotrivă, vei fi mult mai eficient dacă păstrezi ordine în jur și tot ce ai nevoie este depozitat în condiții optime. Un organizator de unelte este perfect în acest caz, deoarece economisești spațiu important, depozitezi în siguranță uneltele tale și le ai mereu la îndemână, gata oricând să începi un proiect nou sau să îl termini pe cel care l-ai început.

Compresor de aer

De regulă, multe dintre proiectele cărora le dai viață în atelierul tău de bricolaj necesită și vopsirea unor elemente. Prin urmare, renunță la varianta clasică, adică aceea care presupune folosirea de pensulă și cutie cu vopsea și procedează precum un adevărat profesionist. Mai exact, folosește un compressor de aer care îți ușurează foarte mult munca și în plus, aspectul obiectelor vopsite va fi mult mai profi. Nu te gândi că este o investiție inutilă, pentru că acest compresor îți este de mare ajutor și în alte cazuri, cum ar fi umflarea anvelopelor, a anumitor saltele sau chiar a mingii de fotbal cu care juniorul familiei își exersează talentele de fotbalist.

Fierăstrău electric

Dintotdeauna ți-a plăcut să lucrezi cu lemnul? Atunci sigur ai nevoie de un fierăstrău electric, unul care îți ușurează mult munca și în plus, reușești să termini și mai repede ceea ce ți-ai propus. Chiar dacă și cele manuale sunt destul de bune, de ce să nu profiți de avantajele unui fierăstrău electric. Există și de această dată o ofertă foarte generoasă, și poți opta pentru cele de masă sau cele portabile, depinde care dintre ele răspund cel mai bine cerințelor tale.

Ciocan pneumatic pentru cuie

Nu zice nimeni că un ciocan clasic nu este de ajutor, dar până la urmă, cu toții încercăm să ne facem munca mai ușoară, iar rezultatul mult mai calitativ. Așa că nu este deloc o investiție inutilă să cumperi un ciocan pneumatic pentru cuie, și vei vedea cum proiectele tale devin mult mai repede o frumoasă realitate. Și, cine știe, poate cu timpul vei reuși să faci fin pasiunea ta pentru bricolaj chiar o sursă bună de venit!

Burghiu electric

Cele mai multe dintre proiectele de bricolaj impun folosirea unui burghiu electric. Nu contează că lucrezi cu lemnul sau cu tabla, chiar ai nevoie de o astfel de unealta. Și, trebuie să recunoaștem, chiar și la alte reparații și modificări prin casă nu strică să ai la îndemână un burghiu electric.

Adaugă un comentariu