Cel mai important eveniment auto al anului nu-și va mai deschide porțile anul acesta

Este vorba despre ediția de anul acesta a Salonului Auto de la Paris. Chiar dacă evenimentul are loc abia în luna octombrie, organizatorii au ales să procedeze astfel pentru că industria auto a fost greu încercată de pandemia de Coronavirus.

În lumina acestei crize mondiale de sănătate, nemaiîtâlnită până la ora actuală și afectarea crâncenă a economiei globare, care a lovit fără milă lumea automotive, suntem forțați să anunțăm că ediția din 2020 a Salonului Auto de la Paris, în formatul actual, la centrul expozițional Porte de Versailles, nu va mai avea loc. Nimic nu va mai fi ca până acum, dar din această criză trebuie să învățăm să devenim mai agili, mai creativi și mai inovatori ca niciodată’, au declarat oficialii evenimentului.

Până acum, majoritatea Saloanelor Auto de anul acesta au fost anulate sau amânate, cum a fost cazul și cu Salonul Auto de la Geneva, Salonul de la New York și Detroit sau Festivalul Vitezei de la Goodwood. O sumedenie de uzine auto de pe întreg mapamondul au fost afectate.

Ediția din anul acesta a Salonului Auto de la Paris ar fi trebuit să-și primească oaspeții între 1 și 11 octombrie și ar fi fost deosebit de specială pentru constructorul de la Mioveni, deoarece ar fi urmat să fie prezentate oficial noile modele Dacia Sandero și Dacia Logan.

Chiar și așa, nu au fost anulate toate evenimentele conexe Salonului Auto de la Paris, câteva evenimente specifice, precum MovinOn, Smart City și altele fiind momentan în pregătiri.

Salonul de la Paris se laudă cu distincția că este primul Salon Auto din lume, deoarece prima ediție a avut loc în 1898. De-a lungul istoriei, Salonul Auto de la Paris a mai avut momente grele în timpul celor două Războaie Mondiale, dar și în 1977, atunci când organizatorii au anulat evenimentul din cauza unor considerente de ordin economic.

Adaugă un comentariu