Pasajul suprateran de la Doamna Ghica are autorizaţie de construire

Primarul Gabriela Firea a anunţat că a fost semnată autorizaţia de construire a pasajului suprateran din zona Doamna Ghica.  Pasajul va avea două benzi de circulaţie pe sens şi lucrările trebuie finalizate în 12 luni. Valoarea totală este de 28 de milioane euro.

„Lucrările la Pasajul suprateran Doamna Ghica intră în linie dreaptă Am semnat autorizaţia de construire. Urmează devierea şi modernizarea tuturor reţelelor edilitare din zona – apă, canalizare, gaze naturale, termoficare, electrice, iluminat public, telecomunicaţii şi sistematizare drumuri, conform proiectului’, a scris pe Facebook primarul Capitalei.

Potrivit Gabrielei Firea, la începutul anului au fost aprobaţi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti indicatorii tehnico-economici: „În primăvară am semnat contractul pentru proiectare şi execuţie cu Trustul de Clădiri Metropolitane iar acum am semnat autorizaţia de construire’.

Proiectarea a durat trei luni şi, conform contractului, lucrările se vor finaliza în 12 luni. Costul estimat al lucrărilor este de 28 de milioane de euro, mai spune Firea.

Pe de altă parte Asociația Metrou Ușor solicitase Primăriei Municipiului București să modifice de urgență planul propus pentru pasajul „Doamna Ghica’ din zona Colentina ca să prevadă un spațiu pentru linia de tramvai, dacă nu chiar construirea liniei de tramvai propriu-zise.

O astfel de linie de tramvai – care lipsește complet din proiectul pasajului pe care Capitala îl va construi pe 28 de milioane de euro printr-una din firmele proprii – ar putea duce la decongestionarea unor zone precum Pipera și ar degreva de trafic multe rute pe relația Pipera-Pantelimon-Titan-Berceni.

Adaugă un comentariu

Articole similare