Pe fondul noutăților prezentate la Kenshiki 2023, Toyota Urban SUV Concept se detașează ca o piesă esențială a viitorului.

Suntem deja aproape de finalul anului 2023 și Toyota tocmai a declarat că viitorul apropiat, începând cu prima jumătate a anului 2024, va fi marcat de lansarea a nu mai puțin de șase automobile de tip BEV, toate complet noi. Printre acestea se va număra și varianta de serie a lui Toyota Urban SUV Concept.

Viitoarea Toyota Urban SUV Concept pare a fi linia de produse de la care japonezii așteaptă cel mai mult din punct de vedere comercial. Calibrarea vehiculului electric conform standardelor segmentului B și configurarea sa în formă de SUV sunt două argumente care duc spre o astfel de concluzie. De la un SUV electric nou de clasă mică (segmentul B) sunt de așteptat acele optimizări conceptuale care să îl apropie pe latura funcțională de ceea ce oferă SUV-urile convenționale de clasă compactă (segment C).

Toyota se bucură acum de un succes notabil în clasa mică datorat seriei de SUV-uri cu propulsie hibridă Toyota Yaris Cross, acesta fiind cel mai bine vândut model din clasa sa. Toyota Urban SUV a fost dezvoltată pornind de la punctele forte ale afirmării lui Yaris Cross și este de așteptat ca specificațiile sale avansate de vehicul pur electric împreună cu versatilitatea să vină în întâmpinarea exigențelelor ridicate ale clienților europeni.

De asemenea, în forma sa de serie, Toyota Urban SUV va oferi calitatea, durabilitatea și fiabilitatea care formează reputația mărcii Toyota. Toyota Urban SUV va fi disponibil atât în versiuni cu două roți motrice, cât și cu tracțiune integrală. De asemenea, clienții vor avea de ales între două variante de capacitate a bateriei. Cât despre gabaritul lui Toyota Urban SUV Concept, lungimea sa este de 4,30 m, lățimea măsoară 1,82 m, iar înălțimea atinge 1,62 m.

În Europa, Toyota intenționează să lanseze șase serii de automobile BEV până în 2026. Un astfel de portofoliu divers de produse electrificate va ajuta la propulsarea Toyota Motor Europe către obiectivul său ambițios, acela de a oferi exclusiv vehicule ZEV până în 2035 și de a atinge neutralitatea totală a emisiilor de carbon până în 2040.

Adaugă un comentariu

Articole similare