Peste 10 producători auto au fost acționați în judecată în SUA din cauza butonului pentru pornirea motorului

Nu este pentru prima dată când auzim de cazuri ciudate petrecute în instanțele din SUA, dar asta s-ar putea să le depășească pe toate. Conform Reuters, peste 10 producători auto care activează pe piața de peste Ocean au fost acționați în judecată din pricina butonului dedicat pornirii motorului.

Conform celor care au înaintat acțiunea, mașinile dotate cu această tehnologie pot provoca moartea prin intoxicare cu monoxid de carbon. În plus, afirmațiile lor sunt întărite de 13 astfel de decese.

Cei 28 de reclamanți spun că șoferii pot lăsă motorul în funcțiune, întrucât sistemul de pornire nu are nevoie de un contact fizic cu cheia. Astfel, cei mai expuși la riscuri sunt persoanele care își țin mașina într-un loc închis, unde monoxidul de carbon se poate aduna în cantități atât de mari încât poate provoca decesul.

Iată brand-urile auto care au fost acționate în judecată: BMW, Mini, Mercedes-Benz, FCA, Ford, GM, Honda, Hyundai, Kia, Nissan, Toyota, Lexus, Volkswagen, Bentley.

Mai mult decât atât, există zvonuri care spun că toți acești producători știau de posibilitatea unei astfel de întâmplări, însă nu au efectuat nicio acțiune de înștiințare.

În aceste condiții, reclamanții cer producătorilor auto să doteze aceste vehicule cu un sistem de oprire automată a motorului.

Via | Reuters

Adaugă un comentariu

Articole similare